7 απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν είναι πιστοί

Η απάτη, η απιστία, η μοιχεία — ανεξάρτητα από το πώς την αποκαλείτε, είναι βασικό στοιχείο των σχέσεων. Άρθρα με τίτλους όπως «Γιατί απατά», «Διόρθωση των προβλημάτων του γάμου σου» και «Μυστικά των συζύγων με πιστούς άνδρες» πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.

Αυτά τα άρθρα – τα οποία συνήθως συμβουλεύουν τους αναγνώστες να είναι όσο το δυνατόν πιο σέξι και λίγο δύσπιστοι – γενικά αντιμετωπίζουν την απιστία σαν να είναι πρωτίστως για το σεξ.

Αλλά ενώ ορισμένες υποθέσεις είναι ακριβώς αυτό, ένα μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων δεν αφορά το σεξ. Στην πραγματικότητα, πολλοί άπιστοι άνδρες και γυναίκες παραδέχονται ότι το σεξ στο σπίτι είναι καλό. Άρα, αν όχι για το σεξ, γιατί οι άνθρωποι είναι άπιστοι;

Οι 7 λόγοι πίσω από μια εξωσυζυγική σχέση

  1. Να βιώσεις συγκινητική και σωματική στοργή.
  2. Να έχεις κάποιον να μιλήσεις.
  3. Να νιώθεις περισσότερο άνδρας ή γυναίκα
  4. Να δραπετεύσεις από την ρουτίνα
  5. Να νιώσεις τον ενθουσιασμό της προσμονής.
  6. Να νιώθεις επιθυμητός ή ελκυστικός
  7. Να βιώσεις την αίσθηση του κινδύνου

Να βιώσετε συγκινητική και σωματική στοργή.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σεξ πολύ πιο εύκολα από ό,τι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς να αγγίζουμε. Η συνάντηση μιας ώρας με έναν εραστή μπορεί να περιλαμβάνει μόλις 10 λεπτά σεξ και 50 λεπτά αγκαλιά. Ή καθόλου σεξ. Μερικοί άνθρωποι θα διακινδύνευαν ό,τι εκτιμούν μόνο και μόνο για να χαϊδέψει κάποιος το πρόσωπό τους χωρίς να τους ζητηθεί.

Να έχεις κάποιον να μιλήσεις.

Είναι λυπηρό, αλλά πολλά ζευγάρια δεν μιλούν πολύ. Αν το κάνουν, είναι συχνά για τα παιδιά. Ρωτήστε οποιαδήποτε εργάτρια του σεξ: πολλοί πελάτες θέλουν την ευκαιρία να μιλήσουν μετά το σεξ περισσότερο από ό,τι θέλουν το σεξ.

Να νιώθεις πιο άνδρας ή γυναίκα

Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από ευχαρίστηση. Στην καλύτερη περίπτωση, οι άνθρωποι έχουν εμπειρίες επικύρωσης — το να είναι «πραγματικός άνδρας» ή «πραγματική γυναίκα», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για αυτούς.

Να δραπετεύσεις από την ρουτίνα

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι στη ρουτίνα, όταν δεν μπορούν να δημιουργήσουν χαρά ή απόλαυση, όταν το μέλλον μοιάζει ακριβώς με το μη ικανοποιητικό παρόν, μια εξωσυζυγική σχέση μπορεί να είναι μια απόδραση, μια όαση στην έρημο της ζωής.

Δεν διορθώνει τίποτα φυσικά – αλλά για μια ώρα κάθε μήνα ή δύο, όλα εξαφανίζονται.

Να νιώσεις τον ενθουσιασμό της προσμονής

Όλα αυτά τα πράγματα που οι σύμβουλοι γάμου συμβουλεύουν τα μακροχρόνια ζευγάρια να κάνουν για να διατηρήσουν τη σχέση φρέσκια; Οι άνθρωποι το κάνουν αυτό όταν έχουν σχέση. Κάνουν ραντεβού για να βρεθούν μαζί, το περιμένουν με ανυπομονησία, μιλούν για το πόσο ωραία θα είναι, σκέφτονται τι θα φορέσουν, τρώνε μέτρια εκείνη την ημέρα και το πιο σημαντικό, σχεδιάζουν να το απολαύσουν.

Αν τα παντρεμένα ζευγάρια το έκαναν τακτικά, οι σεξοθεραπευτές θα έχαναν τη μισή δουλειά τους.

Να νιώθεις επιθυμητός ή ελκυστικός

Είναι απολύτως δυνατό να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν και να μην αισθάνεστε ελκυστικοί ή επιθυμητοί — αυτό συμβαίνει σε πολλές, κατά τα άλλα στενές σχέσεις. Και παρόλο που οι περισσότεροι ενήλικες εκτιμούν πολύ την οικειότητα, το σεβασμό και την αγάπη, πολλοί άνθρωποι λαχταρούν να νιώσουν επιθυμητοί. Για κάποιους από αυτούς, μια υπόθεση είναι όπου έχουν αυτή την εμπειρία.

Το σεξ στη σχέση μπορεί να μην είναι εξαιρετικό ή ακόμη και συχνό, αλλά η εμπειρία ενός εραστή να ανάβει όταν σε βλέπει να γδύνεσαι είναι, για μερικούς ανθρώπους, ανεκτίμητη. Δεν υποκαθιστά την αγάπη ή την αξιοπιστία, αλλά μερικοί άνθρωποι θα κάνουν σχεδόν τα πάντα για να νιώσουν επιθυμητοί.

Να βιώσεις την αίσθηση του κινδύνου

Η ψυχολογία λέει ότι οι άνθρωποι που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις αγαπούν την αίσθηση του κινδύνου και την πιθανότητα να πιαστούν.

πηγή: FOXreport.gr

Τι θα συνέβαινε στο σώμα σας αν πηγαίνατε στο Διάστημα χωρίς διαστημική στολή;

YouTube: Τι κάνει το νέο κουμπί που τεστάρει στην εφαρμογή του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ