5 λάθη στη χρήση του πλυντηρίου που μπορεί να καταστρέψουν τα ρούχα σας, σύμφωνα με ειδικό

Πιστεύετε ότι το πλύσιμο των ρούχων είναι απλή υπόθεση; Μία ειδικός στα πλυντήρια αποκαλύπτει τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα αγαπημένα σας ρούχα. Η Natalie Hitchins, συντάκτρια οικιακών προϊόντων και υπηρεσιών, αποκαλύπτει τα λάθη που βλέπει να κάνουν οι περισσότεροι στη χρήση του πλυντηρίου και πώς να τα αποφύγετε.

7 πράγματα που ίσως ξεχνάτε να βάλετε στο πλυντήριο

Η Natalie αναφέρει 5 βασικούς κανόνες για να διασφαλίσετε ότι το πλύσιμο των ρούχων σας γίνεται σωστά:

  • Προσοχή στα αντικείμενα που μπαίνουν στο πλυντήριο
  • Προστατεύστε τα ευαίσθητα ρούχα
  • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο
  • Σκληρό νερό και συντήρηση πλυντηρίου
  • Καθαρισμός συσκευής για καλύτερη απόδοση

Προσοχή στα αντικείμενα που μπαίνουν στο πλυντήριο – Πώς να προστατεύσετε τα ευαίσθητα ρούχα

«Πρώτα απ’ όλα, να είστε προσεκτικοί όταν βάζετε πράγματα στο πλυντήριο», είπε. «Πολλοί άνθρωποι ξεχνάνε νομίσματα ή την μπανέλα από το σουτιέν τους, τα οποία μπορεί να κολλήσουν μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού κάδου. Ελέγχετε πάντα τις τσέπες σας πριν βάλετε ρούχα για πλύσιμο για να αποφύγετε να μπουν κέρματα κατά λάθος στη μηχανή».

«Για το πλύσιμο των σουτιέν, ειδικοί προτείνουν να τα τοποθετείτε σε ειδική θήκη για ρούχα για το πλυντήριο για να μην αχρηστευτούν».

Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από το πλυντήριο ρούχων με ένα έξυπνο κόλπο – Τι πρέπει να αποφεύγετε σύμφωνα με τεχνικό

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο

Ενώ ο έλεγχος των τσεπών είναι σίγουρα ένας από αυτούς, η ειδικός τονίζει επίσης ότι η υπερφόρτωση του πλυντηρίου είναι μεγάλο λάθος.

«Αν έχετε μαζέψει πολλά ρούχα για πλύσιμο, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να γεμίσετε το πλυντήριο μέχρι πάνω. Αλλά το να βάλετε βαριά ρούχα όπως μπουρνούζια και μεγάλες πετσέτες μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Καθώς αυτά τα ρούχα απορροφούν πολύ νερό, μπορεί να κάνουν τον κάδο του πλυντηρίου σας να περιστραφεί άνισα επειδή το βάρος δεν είναι ισορροπημένο», είπε η ειδικός.

Σκληρό νερό και συντήρηση πλυντηρίου

Η Natalie συνιστά επίσης να ελέγχετε την κατάσταση του πλυντηρίου σας και να δίνετε προσοχή σε περίεργους ή ασυνήθιστους θορύβους. Ισχυρίζεται ότι πολλά τυπικά προβλήματα προκαλούνται όταν το νερό της περιοχής σας είναι σκληρό. Αυτό το νερό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αλάτων στο πλυντήριο σας, η οποία μπορεί, στην χειρότερη περίπτωση, να εμποδίσει το φίλτρο και την αντλία αποστράγγισης να λειτουργούν αποτελεσματικά.

«Πολλοί άνθρωποι που ζουν σε περιοχές με σκληρό νερό δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση αλάτων στα πλυντήρια. Προσέξτε για ζημιές στα ρούχα σας από σκληρό νερό, συνήθως θα παρατηρήσετε ότι τα λευκά χάνουν τη λάμψη τους και γίνονται γκρι ή κίτρινα, ενώ οι πετσέτες γίνονται σκληρές», συμπληρώνει η ειδικός.

«Ορισμένα απορρυπαντικά περιέχουν συστατικά για να μαλακώσουν το νερό – ελέγξτε τη συσκευασία για να δείτε αν το δικό σας απορρυπαντικό το κάνει. Εάν ναι, προσθέστε λίγο περισσότερο στο πλύσιμο σας», λέει η ειδικός.

Καθαρισμός συσκευής για καλύτερη απόδοση

Τέλος, για να διατηρήσετε το πλυντήριο σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Natalie προτρέπει τους χρήστες να τα συντηρούν και να τα καθαρίζουν. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια επιπλέον δουλειά, στην πραγματικότητα δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Ο καθαρισμός της θήκης απορρυπαντικού κάθε 3 μήνες θα μπορούσε να είναι αρκετός για να αποφύγετε τυπικά προβλήματα.

«Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το να διατηρείτε το πλυντήριο καθαρό είναι τόσο σημαντικό. Εάν δεν το κάνετε, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε άλατα, υπολείμματα σαπουνιού και συσσώρευση μούχλας», πρόσθεσε η Natalie. «Κάθε 2 έως 3 μήνες, καθαρίστε την θήκη απορρυπαντικού και κάντε ένα ζεστό πλύσιμο του κάδου πλύσης για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά και ότι τα ρούχα σας έχουν άρωμα φρεσκάδας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ