5 χρήσιμες συμβουλές εάν ετοιμάζεστε για συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας

Εάν αποφασίσατε να κάνετε το επόμενο μεγάλο βήμα στη σχέση σας και είστε έτοιμοι για την συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας, συγχαρητήρια! Εκτός από τις όμορφες στιγμές και τις ξεχωριστές εμπειρίες που θα βιώσετε, υπάρχουν και διάφορα ζητήματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη πριν ζήσετε κάτω από την ίδια στέγη με τον άνθρωπό σας.

Ο ιστότοπος Rent έκανε μια έρευνα μεταξύ ενοικιαστών για να ερευνήσει ποιες ανησυχίες απασχολούν περισσότερο, όσους επιθυμούν τη συμβίωση με τον σύντροφό τους. Ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι η συμβίωση πριν από τον γάμο είναι η καλύτερη επιλογή, το 18% απάντησε ότι οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν μέχρι να παντρευτούν.

Υπάρχουν, όμως, πράγματα που μπορείτε να εξετάσετε πριν προχωρήσετε με την συγκατοίκηση και ζητήματα που θα τα βρείτε σίγουρα μπροστά σας. Παρακάτω θα διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές εάν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το νέο κοινό σπίτι σας με τον σύντροφο σας.

5 συμβουλές εάν ετοιμάζεστε για συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας

  • Συζητήστε για τη μετακόμιση και τη συγκατοίκηση
  • Λάβετε σοβαρά υπόψη τα οικονομικά
  • Συζητήστε πώς θα μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού
  • Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση για τους φίλους σας και τον χρόνο που θα περνάτε χωριστά
  • Μιλήστε για τις προσδοκίες σας για το μέλλον

Συζητήστε για τη μετακόμιση και τη συγκατοίκηση

Μερικές φορές είναι καλύτερο να σκέφτεστε με το μυαλό σας και όχι με την καρδιά σας. Φυσικά, η ιδέα του να μείνετε μαζί μπορεί να σας προκαλέσει συναισθήματα χαράς, αλλά υπάρχουν θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η Rent διαπίστωσε ότι το 27% των ερωτηθέντων αποφάσισαν να συγκατοικήσουν, αφού έβγαιναν σε λιγότερο από έξι μήνες, από την γνωριμία τους. Φαίνεται να είναι πολύ γρήγορα, δεν νομίζετε; Γι’ αυτό αν η σχέση σας δεν έχει κλείσει ένα εξάμηνο, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά κάποια πράγματα και να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλάσετε κάτι που εξελίσσεται καλά, λόγω της βιασύνης σας. Αντίθετα, μιλήστε σχετικά με “εάν” θα συγκατοικήσετε και αφήστε το “πότε” σε αναμονή.

Λάβετε σοβαρά υπόψη τα οικονομικά

Ένα από τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ρήξη σε μια σχέση, ειδικά όταν ξεκινάτε να ζείτε μαζί, είναι τα χρήματα. Είναι, επίσης, το πρώτο πράγμα που τα ζευγάρια, σύμφωνα με την έρευνα, θα ήθελαν να είχαν συζητήσει πριν συγκατοικήσουν. Μελέτες δείχνουν ότι το 71% εκατό των Αμερικανών παραδέχονται ότι λένε ψέματα και κρατούν μυστικά από τους συντρόφους τους όσον αφορά τα οικονομικά, εκτός από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη τα ζευγάρια λόγω των χρημάτων. Το να μην μιλάτε για το πόσα χρήματα έχει ο καθένας, πώς θα ξοδευτούν και ποιος είναι υπεύθυνος για ποια έξοδα του σπιτιού και λογαριασμούς, είναι κυριολεκτικά συνταγή για καταστροφή.

Συζητήστε πώς θα μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού

Δεν είστε πια μικρά παιδιά για να έχετε δίπλα τη μαμά σας να καθαρίζει, οπότε αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αν πρόκειται να ζήσετε με τον σύντροφό σας, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι πως θα αναλάβετε ορισμένες δουλειές σχετικά με την καθαριότητα. Η προσπάθεια να μοιράσετε τις δουλειές του σπιτιού με τον/την σύντροφό σας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 31% των ενοικιαστών, συμφωνούν ότι μπορεί να είναι η πιο δύσκολη πτυχή της συμβίωσης. Ακόμη χειρότερα, μόνο το 11% των ενοικιαστών συζήτησαν ποιος θα κάνει ποιες δουλειές και ποιες μέρες, πριν συμφωνήσουν να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη. Όσο για το άλλο 89%; Οι καβγάδες για εκείνα τα πιάτα που παραμένουν στο νεροχύτη εδώ και τέσσερις μέρες είναι αναπόφευκτοι!

Κάντε μια ειλικρινή συζήτηση για τους φίλους σας και τον χρόνο που θα περνάτε χωριστά

Όποιος βρίσκεται σε σχέση θα σας πει ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της είναι όχι μόνο ο χρόνος που περνάει το ζευγάρι μαζί, αλλά και ο χρόνος που αφιερώνει ο καθένας στους φίλους του. Αν αφιερώνετε σχεδόν όλο το χρόνο σας για να είστε μαζί με τον σύντροφό σας, τότε κινδυνεύετε να βαρεθείτε ο ένας τον άλλον. Πριν συγκατοικήσετε, ειδικά αν είστε από τη φύση σας κοινωνικά άτομα, πρέπει πραγματικά να συζητήσετε πόσο χρόνο θα περάσετε μακριά ο ένας από τον άλλο και με τους φίλους σας. Η Rent διαπίστωσε ότι το 63% των γυναικών δεν βγαίνουν ποτέ έξω με τους φίλους τους, αφού συγκατοικήσουν με τους συντρόφους τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο στοιχεία, η συζήτηση για το πώς θα μοιράσετε το χρόνο σας, είναι σίγουρα ψηλά στον κατάλογο των ανησυχιών.

Μιλήστε για τις προσδοκίες σας για το μέλλον

Γιατί συγκατοικείτε; Είναι επειδή περνάτε τόσο πολύ χρόνο μαζί που έχει οικονομικό όφελος να βρίσκεστε κάτω από την ίδια στέγη ή είστε πραγματικά πολύ ερωτευμένοι και φαίνεται απλώς το επόμενο φυσικό βήμα στη σχέση σας; Αν οι λόγοι σας για να συγκατοικήσετε αφορούν τα χρήματα, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ενώ το 32% των ερωτηθέντων στην έρευνα, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συμβίωσης κατάφεραν να καταλάβουν αν ο σύντροφός τους ήταν ο κατάλληλος, το μικρό ποσοστό δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να συγκατοικούν για λάθος λόγους. Γι΄αυτό προσέξτε μην γίνετε κι εσείς σαν τα ζευγάρια που πρώτα συγκατοικούν και το μετανιώνουν, λίγους μήνες αργότερα.

Επίλογος

Η συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας μπορεί να αποτελέσει μία δύσκολη πίστα για την σχέση σας. Όλα τα ζευγάρια το πρώτο διάστημα της κοινής συμβίωσης συναντούν προβλήματα και εμπόδια. Ωστόσο εάν είστε έτοιμοι να μιλήσετε ξεκάθαρα με το ταίρι σας για όσα σας ενοχλούν, τις προσδοκίες σας για το μέλλον και τι θέλετε στην συγκατοίκηση τότε μπορεί να βρείτε την «χρυσή» τομή.

πηγή: FOXreport.gr

Πώς να αφαιρέσετε με μία κίνηση το φόντο από οποιαδήποτε εικόνα στο iOS

Χαριτωμένο βίντεο: Σκύλος λύνει μαθηματικά προβλήματα σαν επαγγελματίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ