2 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

Πολλοί άνθρωποι κάθονται στην πολυθρόνα του ψυχοθεραπευτή τους και λένε ότι έχουν χάσει τον έρωτα από την σχέση τους. Θέλουν απεγνωσμένα να βρουν τρόπους να ερωτευτούν ξανά τον σύντροφό τους.

Οι επιστήμονες των σχέσεων έχουν σχεδιάσει διάφορα εργαλεία για να δοκιμάσουν την ποιότητα της συντροφικότητας ενός ζευγαριού και τι μπορεί να πηγαίνει λάθος ανάμεσα σε δύο συντρόφους. Ωστόσο η κάθε σχέση είναι μοναδική και γι’ αυτό και οι λύσεις στα προβλήματα μπορεί να μην είναι για όλους οι ίδιες.

Υπάρχουν, όμως, δύο τρόποι για να φέρετε τον έρωτα ξανά πίσω στην σχέση σας.

2 τρόποι για να ερωτευτείτε ξανά τον σύντροφό σας

  • Πειραματιστείτε και κάντε διαλείμματα από την σχέση
  • Γίνετε πιο αυθόρμητοι

Πειραματιστείτε και κάντε διαλείμματα από την σχέση

Μπορεί να σας ακουστεί αντιφατικό αλλά όταν έχετε λίγο χρόνο μακριά από τον σύντροφό σας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας. Σύμφωνα με μία μελέτη οι πιθανότητες για κατάθλιψη ήταν σημαντικά υψηλότερες στις γυναίκες που έκαναν διακοπές μόνο μία φορά κάθε δύο χρόνια σε σύγκριση με εκείνες που έκαναν διακοπές δύο φορές το χρόνο.

Όπως χρειάζεστε διάλειμμα από την δουλειά σας, χρειάζεστε και μικρά διαλείμματα από τον σύντροφο σας. Αν αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας τότε μπορεί να επιστρέψετε στην σχέση με ανανεωμένη διάθεση και δυναμισμό.

Πώς μπορείτε να κάνετε αυτά τα διαλείμματα:

  • Σχεδιάστε ένα ταξίδι με φίλους. Σκεφτείτε τον κύκλο των φίλων σας ως μία βάση συναισθηματικής υποστήριξης που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις καλές και τις κακές στιγμές μιας μακροχρόνιας σχέσης. Μελέτη που διεξήχθη σε ανθρώπους που μόλις είχαν παντρευτεί διαπίστωσε ότι οι σύζυγοι που διατηρούσαν ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών σχέσεων εκτός του γάμου τους αντιμετώπιζαν καλύτερα τις δυσκολίες στον γάμο τους.

Σχεδιάστε τακτικές συναντήσεις και δραστηριότητες με τους στενούς σας φίλους. Μην φοβάστε να προγραμματίσετε μια περιστασιακή εξόρμηση ή ταξίδι το Σαββατοκύριακο. Πιθανότατα θα επιστρέψετε στον σύντροφό σας με μια ανανεωμένη εκτίμηση στην κοινή σας ζωή.

  • Κάντε ένα ταξίδι μόνοι σας. Επειδή βρίσκεστε σε σχέση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να σχεδιάσετε ένα μικρό ταξίδι μόνοι σας. Σύμφωνα με έρευνα, τα ταξίδια που κάνουμε μόνοι μπορεί να φέρουν θετικές αλλαγές στην ευτυχία, την ενδυνάμωση, την αυτο-ανάπτυξη και την αυτοπραγμάτωση.

Τα ταξίδια μόνοι μπορούν να σας δώσουν τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεστε για να ηρεμήσετε και να επανεκτιμήσετε τις προτεραιότητες της ζωής σας. Αυτός ο χρόνος που έχετε με τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ξανά την αρχική έλξη που είχατε με τον σύντροφό σας.

Γίνετε πιο αυθόρμητοι

Οι μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να υποφέρουν όταν ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπουν σε κατάσταση λειτουργίας αυτόματου πιλότου. Όλοι χρειάζονται μικρές παύσεις από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Έτσι θα μπορούσατε να κάνετε μαζί μία μικρή απόδραση για Σαββατοκύριακο ή να δώσετε ένα ραντεβού για μεσημεριανό φαγητό όταν έχετε μία δύσκολη μέρα. Αν δεν έχετε χρόνο ακόμη και ένα ωραίο και ζεστό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Το ζητούμενο είναι να δείξετε στον σύντροφό σας ότι νοιάζεστε για εκείνον και την σχέση σας και δεν φοβάστε να βγείτε από την ρουτίνα για να τον κάνετε να χαμογελάσει.

Συμπέρασμα

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια και κανένας σύντροφος δεν είναι τέλειος. Αν είστε με κάποιον για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα έχετε κάνει λάθη στη σχέση σας, όπως και εκείνος.

Το σημαντικό είναι να εμπλακείτε ενεργά στην σχέση και κάνετε πράγματα που θα κρατήσουν ζωντανό τον έρωτα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι παίρνετε λίγο χρόνο για εσάς μακριά από τον σύντροφό σας ή γίνεστε πιο αυθόρμητοι. Πάνω από όλα, σημαίνει ότι έχετε την ικανότητα να δείχνετε συμπόνια, συγχώρεση και αποδοχή μπροστά στα αναπόφευκτα εμπόδια της ζωής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ