10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσετε σε μια σχέση ακόμα και αν αγαπάτε κάποιον πάρα πολύ

Υπάρχουν στιγμές που η αγάπη απαιτεί θυσίες. Είναι δύσκολο να μην θέλεις να τα παρατήσεις όλα για αυτόν που λατρεύεις. Ακόμη και στο όνομα της αγάπης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσετε. Πράγματα που είναι αναπόσπαστα κομμάτια στην ταυτότητά σας, στην ευτυχία σας, στην ίδια σας την ύπαρξη. Μια σχέση δεν πρέπει να σαρώσει όλη τη ζωή σας. Είναι μια λεπτή γραμμή, αλλά καθοριστική.

Αυτά τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσετε για κάποιον που αγαπάτε – ναι, ακόμα και όταν είναι δύσκολο να μην το κάνετε.

  1. Τα όνειρά σου
  2. Η ανεξαρτησία σου
  3. Η υγεία σου
  4. Οι αξίες σου
  5. Οι φιλίες σου
  6. Η οικογένειά σου
  7. Ο αυτοσεβασμός σου
  8. Η ευτυχία σου
  9. Οι στόχοι σου
  10. Η εσωτερική σου γαλήνη

Τα όνειρά σου

Τα όνειρά σου είναι αυτά που σε κάνουν μοναδικό, είναι το κάλεσμά σου. Δεν πρέπει ποτέ να τα αφήσεις για χάρη κάποιου άλλου. Η αγάπη μπορεί να είναι μέρος της ζωής σας, αλλά ποτέ δεν πρέπει να επισκιάζει τα δικά σου όνειρα. Και αν το κάνει, δεν προορίζεται για σένα.

Η ανεξαρτησία σου

Τώρα αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Το να είσαι σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσεις την ανεξαρτησία σου. Μπορείς ακόμα να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις, να έχεις προσωπικό χρόνο και να διατηρήσεις την προσωπική σου ελευθερία.

Η ανεξαρτησία δεν είναι να είσαι μόνος, είναι να έχεις την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου μέσα στη σχέση. Η θυσία αυτών των κρίσιμων πτυχών της ζωής σου στο όνομα της αγάπης μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και δυστυχία μακροπρόθεσμα.

Στόχος όχι η ανεξαρτησία, ούτε η συνεξάρτηση, αλλά η αλληλεξάρτηση.

Η υγεία σου

Θυμάσαι το ρητό, «Η υγεία είναι πλούτος»; Αποδεικνύεται ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Health and Social Behavior διαπίστωσε ότι τα άτομα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους για τον σύντροφό τους τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τύψεων και είναι λιγότερο ικανοποιημένα με τη σχέση τους.

Η αγάπη μπορεί να είναι ένα μαγικό συναίσθημα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να επηρεάζει τη σωματική ή ψυχική σου υγεία. Είτε πρόκειται για άγχος, έλλειψη ύπνου ή ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες – το να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου για χάρη μιας σχέσης δεν αξίζει ποτέ τον κόπο.

Εάν δεν δίνεις προτεραιότητα στην ευημερία σου, αυτό θα επηρεάσει γρήγορα όχι μόνο την υγεία σου ακόμη περισσότερο, αλλά και τη σχέση σου με τον σύντροφό σου.

Οι αξίες σου

Οι αξίες μας, είναι η πυξίδα που μας καθοδηγεί στη ζωή. Καθορίζουν ποιοι είμαστε, τι αντιπροσωπεύουμε και πώς αλληλεπιδρούμε με τον κόσμο γύρω μας. Είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας, διαμορφωμένες από τις εμπειρίες και τις πεποιθήσεις μας.

Μπορεί να οδηγήσει σε μια βαθιά αίσθηση απώλειας και σύγχυσης, και αρχίζεις να νιώθεις σαν μαριονέτα. Ο σύντροφός σου δεν πρέπει ποτέ να σου ζητήσει να συμβιβαστείς με τις αξίες σου ή να πας ενάντια σε αυτές.

Αντίθετα, θα πρέπει να σέβεται αυτές τις αξίες και το άτομο που αγαπά και θα πρέπει να εργαστεί για να σε συναντήσει στα μισά του δρόμου. Γιατί τελικά, η αγάπη που σε αλλοιώνει πέρα ​​από την αναγνώριση – είναι πραγματικά αυτή η αγάπη;

Οι φιλίες σου

Είναι αστείο πώς στη φάση του… μέλιτος σχεδόν όλων των σχέσεων, παραμελούμε τις φιλίες μας. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί για εμάς όλα αυτά τα χρόνια.

Ενώ οι ρομαντικές σχέσεις είναι σημαντικές, οι φιλίες είναι εξίσου σημαντικές. Είναι το σύστημα υποστήριξης που μένει μαζί σου στα δύσκολα, παρέχοντας μια αίσθηση σταθερότητας και άνεσης. Και ειδικά όταν είσαι νέος, οι φίλοι σου θα είναι εκεί πολύ πιο σταθερά από τα ρομάντζα και τα φλερτ που έρχονται και φεύγουν.

Θα είναι επίσης αυτοί που θα μαζεύουν τα κομμάτια όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά… Είναι εύκολο να χαθείς στη δίνη του ρομαντισμού και να παραμερίσεις ακούσια τους φίλους σου, αλλά είναι απαραίτητο να διατηρήσεις αυτές τις σχέσεις. Η αγάπη δεν πρέπει ποτέ να σας κοστίσει τις φιλίες σου.

Η οικογένειά σου

Η οικογένειά σου είναι η ρίζα σου, η καταγωγή σου, οι άνθρωποι που σε έχουν διαμορφώσει σε αυτό που είσαι σήμερα. Αν η αγάπη απαιτεί να αποστασιοποιηθείς από αυτούς ή σε αναγκάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτούς και τον σύντροφό σου.

Σίγουρα, μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες και επιχειρήματα, αλλά αυτά δεν πρέπει ποτέ να οδηγήσουν σε πλήρη διακοπή των δεσμών σας.

Ο αυτοσεβασμός σου

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που υπομένουν κακομεταχείριση στο όνομα της αγάπης. Είναι αποκαρδιωτικό γιατί κανείς δεν πρέπει ποτέ να θυσιάσει τον αυτοσεβασμό του για μια σχέση.

Η αγάπη πρέπει να σε ενδυναμώνει, να σε κάνει να νιώθετε ότι σας εκτιμούν και να ενισχύει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σου. Αν κάνει το αντίθετο, δεν είναι αγάπη.

Η ευτυχία σου

Εδώ είναι μια βόμβα αλήθειας – δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον άλλον ευτυχισμένο αν δεν είστε ευτυχισμένοι οι ίδιοι.

Η αγάπη πρέπει να φέρει χαρά και πληρότητα στη ζωή σου. Αν προκαλεί περισσότερο πόνο παρά ευχαρίστηση, ήρθε η ώρα για κάποια σοβαρή ενδοσκόπηση.

Θυμήσου, το να θυσιάσεις την ευτυχία σου για την ευτυχία κάποιου άλλου δεν είναι ευγενικό. Είναι αυτοκαταστροφή.

Οι στόχοι σου

Όπως και με τα όνειρα, οι στόχοι σου είναι μέρος αυτού που σε οδηγεί μπροστά. Είναι τα ορόσημα που έχεις θέσει για τον εαυτό σου, το μέλλον που οραματίζεσαι. Ο συμβιβασμός μαζί τους για μια σχέση μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ανεκπλήρωτος και απογοητευμένος.

Ένας ερωτικός σύντροφος θα καταλάβει και θα υποστηρίξει τους στόχους σου, και δεν θα σου ζητήσει να τους εγκαταλείψετε.

Η εσωτερική σου γαλήνη

Η εσωτερική γαλήνη είναι αυτό το γαλήνιο αίσθημα ικανοποίησης με το ποιος είσαι και πού βρίσκεσαι στη ζωή. Είναι μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας μέσα στον εαυτό του.

Η θυσία αυτής της ηρεμίας για να κατευνάσει διαρκώς κάποιον άλλο μπορεί να είναι κουραστική και συναισθηματικά επιζήμια.

Μια υγιής σχέση θα συμβάλει στην εσωτερική σας γαλήνη, δεν θα τη διαταράξει.

Οι θυσίες που δεν πρέπει να γίνουν…

Η αγάπη είναι ένα όμορφο πράγμα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να σου κοστίσει την ταυτότητά σου, την ευτυχία σου ή την ευημερία σου. Όπως λέει και η παροιμία, «Μην χάσεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να αγαπήσεις κάποιον άλλο».

Γιατί στο τέλος της ημέρας, εσύ είσαι αυτός που μετράει περισσότερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ