To Land Rover Defender γίνεται ηλεκτρικό

Η εμπορική επιτυχία που έχει γνωρίσει το σύγχρονο Land Rover Defender δίνει το έναυσμα στους Βρετανούς ώστε να δημιουργήσουν μια νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του εμβληματικού offroader.

Μια νέα έκδοση πρόκειται να αποκτήσει στο προσεχές μέλλον το σύγχρονο Land Rover Defender, εξασφαλίζοντας περίοπτη θέση στην επόμενη ημέρα της βρετανικής φίρμας.

Land Rover Defender

Το εμβληματικό offroader θα περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, συμπληρώνοντας τη μέχρι σήμερα γνωστή γκάμα του με μια έκδοση η οποία θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν και η Jaguar απέκτησε από πολύ νωρίς μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση, την εντυπωσιακή i-Pace, η Land Rover δεν έπραξε το ίδιο παραμένοντας οχυρωμένη πίσω από εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες που οφείλουν να προσφέρουν οι προτάσεις της.

Αυτό βέβαια πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα σύντομα, καθώς στα άμεσα πλάνα της βρετανικής φίρμας βρίσκεται ο πλήρης εξηλεκτρισμός ενός εκ των κορυφαίων offroaders του πλανήτη.

Land Rover Defender

Η εμπορική επιτυχία που έχει σημειώσει το σύγχρονο Defender αποτελεί το επιπλέον κίνητρο για τη Land Rover ώστε να εμπλουτίσει την γκάμα των εκδόσεών του, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα στην αναπόφευκτη διαδικασία εξηλεκτρισμού.

Δεδομένου του χαρακτήρα αλλά και του μεγέθους, το ηλεκτροκίνητο Defender θα εφοδιάζεται με δύο μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα, γεγονός που θα προσφέρει την απαραίτητη ισχύ αλλά και τη δυνατότητα να κινείται με χαρακτηριστική άνεση μακριά από την άσφαλτο.

Η ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Land Rover Defender θα παράγεται δίπλα στις συμβατικές, στο εργοστάσιο που δεν βρίσκεται επί βρετανικού εδάφους αλλά στη Σλοβακία και μετρά 5 χρόνια ζωής.

Land Rover Defender

Στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 365.000 Defender από την αρχή της πορείας του το 2018, ενώ πλέον ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί περαιτέρω η παραγωγή με μιας επιπλέον βάρδιας.

Εκτός από το Defender, τον δρόμο του εξηλεκτρισμού πρόκειται να ακολουθήσει και το Discovery, ενώ σε ό,τι αφορά στην ημερομηνία παραγωγής, αυτή τοποθετείται στα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: thecars.gr

Τι συμβαίνει μέσα σε έναν διάφανο κινητήρα όταν λειτουργεί – Δείτε το εκπληκτικό VIDEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ