Μην αποκαλύπτετε τα πιο βαθιά μυστικά σας στο ChatGPT – Καθηγητής της Οξφόρδης προειδοποιεί

«Το να διαμαρτύρεστε για το αφεντικό σας, να αποκαλύπτετε τα πιο βαθιά μυστικά σας ή να εκφράζετε πολιτικές απόψεις στο ChatGPT είναι εξαιρετικά ανόητο», όπως προειδοποιεί ο Mike Wooldridge, που είναι καθηγητής με ειδίκευση την τεχνητή νοημοσύνη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Mike Wooldridge είπε ότι το AI εργαλείο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα αξιόπιστο άτομο και θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε προβλήματα. «Οτιδήποτε πείτε στο AI chatbot θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των μελλοντικών εκδόσεων του εργαλείου και η τεχνολογία αυτή θα σας λέει απλώς αυτό που θέλετε να ακούσετε» τόνισε.

Ο καθηγητής τεχνητής νοημοσύνης κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου κάνει διαλέξεις στο Βασιλικό Ινστιτούτο και θα ασχοληθεί σχετικά με το τι πληροφορίες πρέπει να εκμυστηρευόμαστε στο ChatGPT.

«Tα chatbots δεν έχουν ενσυναίσθηση ούτε συμπάθειες. Γι’ αυτό και δεν θα έπρεπε να τα προσωποποιούμε και να τους συμπεριφερόμαστε σαν αληθινούς ανθρώπους που νοιάζονται για εμάς» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Ένα AI chatbot δεν έχει βιώσει ποτέ τίποτα. Η τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να προσπαθεί να σας πει αυτό που θέλετε να ακούσετε. Aυτό είναι κυριολεκτικά το μόνο που κάνει».

O Mike Woolridge, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

«Η αντιμετώπιση του ChatGPT ως κάτι περισσότερο από αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή θα πρέπει να υποθέσετε ότι οτιδήποτε πληκτρολογείτε στο chatbot θα τροφοδοτείται απευθείας σε μελλοντικές εκδόσεις του» συμπλήρωσε ο Woolridge. «Θα ήταν εξαιρετικά παράλογο να αρχίσετε να κάνετε προσωπικές συζητήσεις ή να παραπονιέστε για τηn σχέση σας με το αφεντικό σας ή να εκφράζετε τις πολιτικές σας απόψεις».

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε ακόμη ότι, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα μοντέλα AI, είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτήσετε τα δεδομένα σας που υπάρχουν στο σύστημά τους.

Νωρίτερα φέτος, η OpenAI, έπρεπε να διορθώσει ένα σφάλμα που επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν τμήματα του ιστορικού συνομιλιών άλλων χρηστών. Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι από εδώ και στο εξής θα κρατάει τα μηνύματά των χρηστών μόνο για 30 ημέρες και δεν θα τα χρησιμοποιεί για την εκπαίδευση του chatbot.

πηγή: FOXreport.gr

Τεράστιος υπόγειος ωκεανός βρίσκεται σε βάθος 643 χιλιόμετρων

Game Boy: Δείτε όλες τις κονσόλες της Nintendo σε ένα μοναδικό βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ