iPhone: Οι ρυθμίσεις που πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως καθώς καταγράφουν την τοποθεσία σας και συλλέγουν δεδομένα

Μπορεί να νομίζετε ότι το iPhone σας λειτουργεί πάντα υπέρ σας. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας που είναι ενεργοποιημένες -ακριβώς αυτή τη στιγμή- οι οποίες εισβάλλουν στην ιδιωτική σας ζωή.

Δυστυχώς, το βάρος θα πέσει σε εσάς για να μάθετε ποιες ρυθμίσεις προκαλούν αυτό το χάος, ώστε να μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Απενεργοποιήστε αυτές τις ρυθμίσεις iPhone το συντομότερο δυνατό για να μειώσετε την παρακολούθηση της τοποθεσίας σας, τη συλλογή δεδομένων για εσάς, καθώς και την εξάντληση της μπαταρίας σας.

Οι ρυθμίσεις του iPhone που πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως

  • Αναζήτηση Cellular Network
  • Σημαντικές τοποθεσίες
  • Δρομολόγηση και κίνηση
  • Διαχείριση συσκευών

Αναζήτηση Cellular Network

Η Apple χρησιμοποιεί πύργους κινητής τηλεφωνίας για να υπολογίσει την τοποθεσία σας, ώστε να μπορεί να σας στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις. Αποτρέψτε αυτό το ενδεχόμενο απενεργοποιώντας την Αναζήτηση Cellular Network. Και μην πτοηθείτε από την προσπάθεια της Apple να σας τρομάξει και να σας κάνει να νομίζετε ότι χρειάζεστε αυτή την υπηρεσία, ώστε η Apple να μπορεί να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες εντοπισμού θέσης. Το GPS σας κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτό.

Σημαντικές τοποθεσίες

Η Apple και οι συνεργάτες της αποκτούν πολλές πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες σας -συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών όπου έχετε πάει- όταν έχετε ενεργοποιήσει τις Σημαντικές τοποθεσίες. Αν αυτό σας ανατριχιάζει, απενεργοποιήστε τη ρύθμιση.

Δρομολόγηση και κίνηση

Η ρύθμιση Δρομολόγηση και κίνηση (Routing & Traffic) στέλνει περιοδικά τα δεδομένα GPS, την ταχύτητα που ταξιδεύετε, ακόμα και τη βαρομετρική πίεση της τοποθεσίας σας στην Apple, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες κατά την κρίση της. Αν συμφωνείτε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν είναι σχετικές για να τις έχουν στη διάθεσή τους, απενεργοποιήστε την.

Διαχείριση συσκευών

Σε λάθος χέρια, η Διαχείριση Συσκευών (Device Management) μπορεί να είναι μια ανησυχητική ρύθμιση, επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι αόρατη. Με άλλα λόγια, αν κάποιος άλλος διαχειρίζεται τη συσκευή σας, υποτίθεται ότι δεν πρέπει να το γνωρίζετε. Αυτό λειτουργεί μια χαρά αν εργάζεστε σε μια εταιρεία, όπου περιμένετε από το τμήμα πληροφορικής να διαχειρίζεται τις συσκευές σας και να παρακολουθεί συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αλλά στην προσωπική σας συσκευή; Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σας παρακολουθούν. Απενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση – για παν ενδεχόμενο.

πηγή: FOXreport.gr

Πώς να αλλάξετε το θέμα της συνομιλίας σας στο Instagram

Εκπληκτική ανακάλυψη από το James Webb – Εντόπισε μοναδική ατμόσφαιρα γύρω από τον «πλανήτη-κόλαση» σε μακρινό αστρικό σύστημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ