Χαμός με δεινόσαυρο… κρουασάν που έγινε viral – Πώς δημιουργήθηκε με AI

Έχετε δει το κρουασάν σε σχήμα δεινόσαυρου που έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες στο Reddit και το X (πρώην Τwitter; Είναι απίστευτα χαριτωμένο. Το πρόβλημα είναι πως ο κρουασαντόσαυρος είναι αξιολάτρευτος, αλλά και εντελώς ψεύτικος.   Το “Croissantosaurus” δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (generative AI).

Αν αρχίσετε να ψάχνετε από πού έγινε η αρχική ανάρτηση για αυτό το εκπληκτικό κρουασάν, θα εντοπίσετε ένα ολόκληρο fake εστιατόριο που δεν υπήρξε ποτέ.

Το tweet για το κρουασάν

Ένας χρήστης του X έκανε ένα αστείο tweet που έγινε viral: «Αγάπη μου, τι έχεις; Δεν έχεις φάει ακόμα το Croissantosaurus σου…» Το tweet είχε πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές μέχρι το Σάββατο.

Η αλήθεια για το κρουασάν σε σχήμα δεινοσαύρου

Ωστόσο, μια αναζήτηση εικόνας (με μηχανή Αντίστροφης Αναζήτησης) αυτού του ομολογουμένως όμορφου αρτοσκευάσματος, θα σας οδηγήσει σε μία σελίδα του Instagram για ένα εστιατόριο στο Austin του Texas, που ονομάζεται Ethos Cafe. Και αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο για το εστιατόριο, δεν είστε οι μόνοι.

«Ελευθερώστε τον εσωτερικό σας παλαιοντολόγο και απολαύστε τα νέα μας Dino Croissants. Επιλέξτε τον αγαπημένο σας δεινόσαυρο και συνδυάστε τον με έναν απολαυστικό καπουτσίνο. Ένα προϊστορικό μπισκότο για μια σύγχρονη απόλαυση!» αναφέρει η ανάρτηση του Instagram.

Παραδόξως, το Ethos δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και φαίνεται να είναι κάποιο είδος φάρσας ή καλλιτεχνικού έργου από ανώνυμους δημιουργούς.  Το Austin Monthly, ένα περιοδικό που ασχολείται με την πόλη Austin του Texas, έκανε ένα ρεπορτάζ για το ψεύτικο εστιατόριο Ethos Cafe πέρυσι. Παράλληλα, ένα subreddit, μια online κοινότητα αφιερωμένη στο φαγητό στην Austin, ανέλυσε και σχολίασε πολλά από τα παράξενα στοιχεία που παρουσίαζε αυτό το νέο εστιατόριο, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά online πριν από περίπου ένα χρόνο.

Αρχικά, όλο το προσωπικό του εστιατορίου φαίνεται να έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Παρατηρείτε κάτι περίεργο σε αυτόν τον μπάρμαν, εκτός από το γεγονός ότι τον λένε Tommy Kollins; Σωστά, φαίνεται να κρατάει το ποτό με ένα χέρι που έχει έξι δάχτυλα.

Τα εργαλεία δημιουργίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα DALL-E, Midjourney και Stable Diffusion, συχνά δυσκολεύονται να αναπαραστήσουν τα χέρια με ακρίβεια. Και ενώ έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το πρώτο χρονικό διάστημα της λειτουργίας τους, τα χέρια παραμένουν ένα δύσκολο σημείο για να το αποδώσουν.

Η ιστοσελίδα του εστιατορίου Ethos Cafe διαθέτει επίσης παράξενες οδηγίες για την κράτηση τραπεζιού, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν μια μορφή σχολιασμού σχετικά με τις υπερβολές στις οποίες καταφεύγουν κάποιοι άνθρωποι για να μπορέσουν να φάνε σε ελίτ εστιατόρια.

«Οι κρατήσεις ξεκινούν στις 4:30 π.μ. κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πολλές συσκευές, μπορείτε να αποκτήσετε ευκολότερη πρόσβαση στο σύστημά μας, να μειώσετε τον ανταγωνισμό από άλλους χρήστες, να ανταποκριθείτε πιο γρήγορα και να έχετε μια εφεδρική επιλογή σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων ή προβλημάτων σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αυτή η προσέγγιση μεγιστοποιεί την ευκαιρία σας να εξασφαλίσετε την επιθυμητή κράτηση σας γρήγορα και αποτελεσματικά», αναφέρει η ιστοσελίδα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethos (@ethos_atx)

πηγή: FOXreport.gr

Έργα τέχνης του Ρόμπι Γουίλιαμς θα παρουσιαστούν στα Μουσεία Moco του Άμστερνταμ και του Λονδίνου

Νέες πληροφορίες για το Nintendo Switch 2 – «Είναι τόσο ισχυρό όσο το Xbox Series S» ισχυρίζεται insider

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ