Apple: Οι 4 μεγάλες ανακοινώσεις στο Scary Fast event – Τα τσιπ M3, το ανανεωμένο iMac και τα πανίσχυρα MacBook Pro

To απροσδόκητo event «Scary Fast» της Apple μπορεί να διήρκησε μόλις 30 λεπτά, ωστόσο ήταν γεμάτο σημαντικές ανακοινώσεις.

Το event επικεντρώθηκε σε νέα προϊόντα Mac, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ επόμενης γενιάς. Η Apple ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα τρία τσιπ M3 (M3, M3 Pro και M3 Max), το ανανεωμένο iMac και τα νέα πανίσχυρα MacBook Pro.

Παρακάτω θα δείτε τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της Apple.

Μια πιο ισχυρή σειρά επεξεργαστών M3

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τσιπ M3 της Apple τράβηξαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια του event. Η νέα σειρά περιλαμβάνει τα τσιπ M3, M3 Pro και M3 Max, τα οποία η Apple τονίζει ότι σηματοδοτούν τα «πρώτα τσιπ προσωπικών υπολογιστών» που κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας την πιο αποτελεσματική διαδικασία των 3 νανομέτρων.

Προσφέρουν μια «γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική CPU», και επιπλέον η τριάδα των chip συνοδεύεται από μια ενημερωμένη GPU που υποστηρίζει «Ray tracing», σκίαση πλέγματος και Dynamic Caching — μια δυνατότητα που βελτιστοποιεί την ποσότητα μνήμης που χρησιμοποιεί η συσκευή κατά τη διάρκεια εργασιών.

Τα τσιπ M3 της Apple προσφέρουν έως και 128 GB ενοποιημένης μνήμης, με το πιο ισχυρό τσιπ M3 Max να έρχεται με έως και 92 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, μια GPU 40 πυρήνων και μια CPU 16 πυρήνων.

 

Τα ανανεωμένα iMac με οθόνη 24 ιντσών και τσιπ M3

Το νέο iMac με οθόνη 24 ιντσών θα έχει τσιπ M3, με την Apple να λέει ότι προσφέρει δύο φορές ταχύτερη απόδοση από τον προκάτοχό του που είχε τσιπ M1. Μαζί με το νέο τσιπ, το ανανεωμένο iMac διαθέτει οθόνη Retina 4,5K με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο χρώματα, υποστήριξη για Wi-Fi 6E και κάμερα web 1080p.

Το iMac προσφέρει επίσης έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης και διατίθεται σε επτά χρώματα: πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ, μωβ, μπλε και ασημί. Υπάρχουν επίσης αξεσουάρ που ταιριάζουν με τα χρώματα που συνοδεύουν το iMac, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν υποδοχές Lightning και όχι USB type-C

Το iMac κοστίζει 1.299 δολάρια με CPU 8 πυρήνων και 1.499 δολάρια με τσιπ 10 πυρήνων. Θα είναι διαθέσιμο στις 7 Νοεμβρίου.

Τα νέα και πανίσχυρα MacBook Pro 14 και MacBook Pro 16

Το iMac δεν είναι η μόνη συσκευή που λαμβάνει αναβάθμιση με tsip M3. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο ζευγάρι μοντέλων MacBook Pro που συνοδεύονται είτε με το τσιπ M3 Pro είτε με το M3 Max ανώτερης κατηγορίας.

Και οι δύο φορητοί υπολογιστές διαθέτουν οθόνη Mini LED, κάμερα 1080p, σύστημα ήχου με έξι ηχεία, διάρκεια ζωής μπαταρίας 22 ωρών και μνήμη RAM έως 128 GB. Διατίθενται επίσης σε διαστημικό μαύρο φινίρισμα με νέα επίστρωση που υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και σε ασημί επιλογή.

Το MacBook Pro 14 με τσιπ M3 Pro ξεκινά από 1.999 δολάρια και το MacBook Pro 16 me M3 Pro ξεκινά από 2.499 δολάρια. Όλα τα μοντέλα MacBook Pro θα είναι διαθέσιμα στις 7 Νοεμβρίου.

Ένα νέο entry-level MacBook Pro χωρίς Touch Bar

Παράλληλα με τα μοντέλα MacBook Pro με M3 Pro και M3 Max, η Apple κυκλοφορεί ένα φθηνότερο MacBook Pro 14 που συνοδεύεται από το βασικό τσιπ M3 και η τιμή του ξεκινά από 1.599 δολάρια. Το μοντέλο αυτό το MacBook Pro 13 με ένα τσιπ M2 που κυκλοφόρησε η Apple πέρυσι. Επίσης καταργείται το μοντέλο με Touch Bar.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτό το αρχικό μοντέλο: διαθέτει μνήμη RAM μόλις 8 GB και διατίθεται μόνο σε ασημί και διαστημικό γκρι χρώμα – το μαύρο χρώμα είναι αποκλειστικό για τα MacBook Pro ανώτερης κατηγορίας. Το entry-level MacBook Pro κυκλοφορεί επίσημα στις 7 Νοεμβρίου.

Δείτε όλο το «Scary Fast» event της Apple:

Πηγή: Foxreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ