Η αυθεντική συνταγή για τα θρυλικά μπράουνις της Katharine Hepburn

Η Katharine Hepburn (Κάθριν Χέπμπορν), εκτός από την εκπληκτική της καριέρα, άφησε το στίγμα της και στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Αυτή η βασίλισσα του κινηματογράφου κατέκτησε πολυάριθμα βραβεία, μεταξύ των οποίων και multiple Academy Awards, ενώ συμπεριλήφθηκε και στη λίστα του Britannica με τις 300 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο. Ήταν μια αληθινή σταρ και μια δύναμη που δεν μπορούσε να αγνοήσει κανείς.

Ακόμη και σήμερα, την τιμούμε για τις πολυάριθμες πολιτιστικές της συνεισφορές, στις οποίες ανήκει και η συνταγή της για μπράουνις. Φυσικά, ένα επιδόρπιο από μια εμβληματική προσωπικότητα σαν την Hepburn, συνοδεύεται από μια γλυκιά και αξέχαστη ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980, η Hepburn έλαβε ένα γράμμα από τον γείτονά της, ο οποίος την παρακαλούσε απεγνωσμένα να μιλήσει στην κόρη του, μια φοιτήτρια στο Bryn Mawr College που σκεφτόταν να το εγκαταλείψει για να μετακομίσει στη Σκωτία και να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει σεναριογράφος. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο θαύμαζε η φοιτήτρια την ηθοποιό, ο πατέρας της πίστευε ότι η Hepburn θα μπορούσε να την αποτρέψει από αυτή την παρορμητική απόφαση. Και πράγματι, με μια αυστηρή τηλεφωνική συνομιλία, η Hepburn την έφερε πίσω στην πραγματικότητα.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, η Hepburn κάλεσε μάλιστα την φοιτήτρια και τον ανακουφισμένο πατέρα της για τσάι, το οποίο συνόδευσε με τα διάσημα πλέον μπράουνις που έφτιαχνε.

Μπράουνις της Katharine Hepburn: Γεύση και ιστορία σε κάθε μπουκιά

Απολαύστε αυτά τα απλά και νόστιμα brownies προς τιμήν της Katharine Hepburn και της εντυπωσιακής κληρονομιάς της στα βραβεία Oscar. Ανακαλύψτε το μυστικό της Hepburn για τέλεια brownies στο πλήρες άρθρο του ιστολογίου The History Kitchen. Η συνταγή προέρχεται από μια επιστολή προς τον συντάκτη των New York Times στις 6 Ιουλίου 2003.

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι κακάο ή 2 τετράγωνα (56 γραμμάρια) κουβερτούρας χωρίς γλυκαντικά
  • 125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το κακάο ή τη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια: Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη βανίλια μέσα στο μείγμα σοκολάτας.
  4. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και τα καρύδια: Ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι, το αλάτι και τα καρύδια στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 8 ιντσών τετράγωνο, καλά βουτυρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 163 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο.
  6. Σερβίρισμα: Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν εντελώς και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Λόγω της υγρής υφής τους, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να κοπούν καθαρά. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και μια σπάτουλα για να τα βοηθήσετε να ξεκολλήσουν από το ταψί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ