Αμαλία Καβάλη: Από τις «Άγριες μέλισσες» στο «Ναυάγιο» και η επιστροφή στη «Δωδέκατη νύχτα» μετά το διάστρεμμα στο πόδι

Η Αμαλία Καβάλη, μια  από τις πιο  αγαπημένες ηθοποιούς της γενιάς της που φέτος την απολαμβάνουμε τηλεοπτικά και θεατρικά, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης μετά το διάστρεμμα στο πόδι που προκάλεσε την σύντομη διακοπή των παραστάσεων.
της Νάντιας Ρηγάτου
Αγαπήθηκε πολύ ως Ουρανία στις “Αγριες μέλισσες” , στη συνέχεια πήρε μια απόσταση τηλεοπτικά και επέστρεψε δυναμικά φέτος στην πολυσυζητημένη σειρά του mega “Το Ναυάγιο”. Και μπορεί να την απολαμβάνουμε να κλαίει πάλι για έναν Κυριάκο όπως και στις Άγριες Μέλισσες- αλλά συνεχίζει να κατακτά το τηλεοπτικό κοινό και υποδυόμενη τη νέα της ηρωίδα, την Στέλλα.

Έπαιξε στην επίσημη παράσταση με διάστρεμμα στο πόδι

Ταυτόχρονα με την τηλεόραση ,η Αμαλία Καβάλη συνεχίζει  με επιτυχία τη θεατρική της πορεία. Φέτος διαπρέπει στο Υπόγειο του θεάτρου Τέχνης “Καρόλου Κουν” και μάλιστα τα πάει τόσο καλά που την… μάτιασαν.

Η “Δωδέκατη νύχτα ή ότι επιθυμείτε”, η παράσταση η οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός ξεκίνησε φέτος με… “αντικειμενικές δυσκολίες”. Την πρώτη εβδομάδα ο covid κάνει την εμφάνισή του και “έπεσε η αυλαία”.
Λίγες μέρες μετά και ενώ κοινό και κριτικοί αποθεώνουν την παράσταση η Αμαλία παθαίνει διάστρεμμα στο πόδι. Παρά τους πόνους παίζει κανονικά στην επίσημη πρεμιέρα το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου με τον Γιάννη Κακλέα, τον σκηνοθέτη της παράστασης να την ευχαριστεί μπροστά σε όλο το  κοινό στο τέλος της βραδιάς γνωστοποιώντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τις επίπονες συνθήκες που έπαιξε η Αμαλία στη σκηνή και εκφράζοντας τον θαυμασμό αλλά και την εκτίμησή του στο πρόσωπό της.
Τις επόμενες μέρες, η Αμαλία μένει μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, μοιράζεται με τους φίλους της στο Instagram την ταλαιπωρία που περνά και κάνει υπομονή μέχρι να μπορεί να επιστρέψει ξανά στη σκηνή.
Η “Δωδέκατη νύχτα ή ότι επιθυμείτε” επιστρέφει ξανά από αύριο Τετάρτη και μάλιστα με την προσθήκη μιας ακόμα παράστασης κάθε Σάββατο απόγευμα μετά την μεγάλη επιτυχία που πρόλαβε μέσα στις “ατυχίες” να σημειώσει.
Ελπίζουμε όλα καλά από δω και πέρα!

Λίγα λόγια  για την παράσταση:

Η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον Κάρολο Κουν, ζωντανεύει ξανά στο ιστορικό Υπόγειο από τον Οκτώβριο του 2023, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης με την Panik Theater Productions.

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει πρώτη φορά στο χώρο όπου σπούδασε και ξεκίνησε τη δυναμική πορεία του στο θέατρο, για να σκηνοθετήσει μια φαντασμαγορική εκδοχή του αριστουργήματος του Σαίξπηρ με μια ωραία ομάδα νέων ηθοποιών.

Τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων που τόσο έντονα απασχολούν την εποχή μας, φωτίζονται με τρόπο αποκαλυπτικό σε αυτή τη μοναδική, ονειρική κωμωδία που μιλά για τη δύναμη, την τρέλα και      τα πάθη του έρωτα.

Παίζουν (αλφαβητικά) οι:

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αμαλία Καβάλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ελευθερία Παγκάλου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αγγελική Τρομπούκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ