Apple: Νέα λειτουργία ασφαλείας στα iPhone για την προστασία από τις κλοπές

Η Apple θα εισαγάγει μια νέα λειτουργία ασφαλείας για τα iPhone που μπορεί να προστατεύει τους χρήστες όταν κλέφτες ή άλλοι απατεώνες καταφέρουν να μάθουν τον προσωπικό τους κωδικό πρόσβασης.

Η λειτουργία, Stolen Device Protection (Προστασία Κλεμμένης Συσκευής) δημιουργεί ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας, καθιστώντας δυσκολότερο για τους κλέφτες να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό πρόσβασης. Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται σε μια τοποθεσία που συνήθως δεν συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του και η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή θα απαιτεί την αναγνώριση προσώπου FaceID της Apple εκτός από τον κωδικό πρόσβασης για να μπορούν οι χρήστες να εκτελούν ευαίσθητες ενέργειες, όπως η προβολή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ή η διαγραφή του τηλεφώνου.

Οι κλέφτες δεν θα μπορούν να κάνουν αυτές τις αλλαγές ή να δουν αυτές τις ρυθμίσεις μόνο με έναν κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον, οποιοσδήποτε επιτιθέμενος δεν θα μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID του χρήστη ή να αφαιρέσει το FaceID χωρίς υποχρεωτική καθυστέρηση μιας ώρας και στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει ξανά από έλεγχο του FaceID.

Η νέα λειτουργία έρχεται έπειτα από τον εντοπισμό μιας νέας απάτης κατά την οποία οι απατεώνες γίνονται φίλοι ή κατασκοπεύουν τα θύματά τους, συχνά σε μπαρ τη νύχτα, και τα κάνουν να αποκαλύψουν τον κωδικό πρόσβασής τους, μερικές φορές ζητώντας να δουν μια φωτογραφία.

Στη συνέχεια, ο επιτιθέμενος κλέβει το τηλέφωνο και χρησιμοποιεί τον κωδικό πρόσβασης για να απενεργοποιήσει τις προστασίες κλοπής της Apple, όπως η λειτουργία κλειδώματος ενεργοποίησης (Activation Lock) ή η Λειτουργίας απώλειας (Lost Mode). Ένα λειτουργικό κλεμμένο iPhone είναι πιο πολύτιμο από ένα που έχει κλειδωθεί μέσω λογισμικού, το οποίο συνήθως πρέπει να πωληθεί για ανταλλακτικά.

Η Apple ζητά ουσιαστικά από κάθε χρήστη iPhone να εισάγει έναν τετραψήφιο ή εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης κατά τη ρύθμιση της συσκευής. Πριν από τη νέα λειτουργία, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κλεμμένης συσκευής της Apple, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου αναγνώρισης FaceID, ήταν συνδεδεμένη με αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε με κλεμμένη συσκευή και κωδικό πρόσβασης να πάρει τον πλήρη έλεγχο του τηλεφώνου.

«Ένα εξελιγμένο νέο επίπεδο προστασίας»

Η λειτουργία Stolen Device Protection (Προστασία Κλεμμένης Συσκευής) μπορεί να ενεργοποιηθεί στην ενότητα «Face ID και κωδικός πρόσβασης > Προστασία κλεμμένης συσκευής» για όσους έχουν την τελευταία beta έκδοση του iOS 17.3.

Η νέα λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη σε όλους χρήστες iPhone τις επόμενες εβδομάδες, όταν το iOS 17.3 κυκλοφορήσει επίσημα.

«Καθώς οι απειλές κατά των συσκευών των χρηστών συνεχίζουν να εξελίσσονται, εργαζόμαστε ακούραστα για να αναπτύξουμε νέες ισχυρές προστασίες για τους χρήστες μας και τα δεδομένα τους», ανέφερε εκπρόσωπος της Apple.

«Η κρυπτογράφηση δεδομένων iPhone είναι εδώ και καιρό πρωτοπόρος στον κλάδο και ένας κλέφτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σε ένα κλεμμένο iPhone χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένας κλέφτης μπορεί να παρατηρήσει τον χρήστη να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια να κλέψει τη συσκευή, η Προστασία Κλεμμένης Συσκευής (Stolen Device Protection) προσθέτει ένα εξελιγμένο νέο επίπεδο προστασίας» πρόσθεσε.

Πηγή: FOXreport.gr

Margot Robbie – Ryan Gosling: Από την Barbie στο prequel της «Συμμορίας των 11» – Θα είναι οι γονείς του George Clooney

PlayStation 2023 Wrap-Up: Η Sony αποκαλύπτει το «στιλ παιχνιδιού» σας – Δείτε τι παίξατε όλη την χρονιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ