AI: Οι «τέλειες» φιλενάδες της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνουν τη μοναξιά των singles

Οι εικονικές φίλες που τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη κάνουν τους ανύπαντρους άνδρες πιο μοναχικούς από ποτέ και θα μπορούσαν να θέτουν σημαντικούς κινδύνους για τις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις.

Οι φιλενάδες της τεχνητής νοημοσύνης γίνονται όλο και καλύτερες στο να μιμούνται την πραγματική ανθρώπινη συμπεριφορά και τις αλληλεπιδράσεις τους καθώς συνεχίζουν να ”αιχμαλωτίζουν” τα μυαλά των ανύπαντρων ανδρών. Μιλώντας στη Sun, η καθηγήτρια επιστήμης δεδομένων Liberty Vittert δήλωσε, ότι αυτές οι εικονικές φίλες θολώνουν τα όρια μεταξύ πραγματικής και εικονικής συντροφικότητας.

«Οι φίλες της τεχνητής νοημοσύνης μοιάζουν περισσότερο με φυσικά όντα και σχεδόν δεν διακρίνονται από έναν πραγματικό άνθρωποΜοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους και είναι σοκαριστικά καλές όταν πρόκειται να αναπαράγουν ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις» τονίζει.

«Τα ρομπότ φυσικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να ικανοποιήσουν τους ανθρώπους συναισθηματικά και σεξουαλικά θα γίνουν μια σκοτεινή πραγματικότητα σε λιγότερο από 10 χρόνια» δήλωσε η καθηγήτρια.

Πώς λειτουργούν οι AI φιλενάδες

Λειτουργούν μέσω εξελιγμένων αλγορίθμων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και συντροφικότητα.

Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν στα εικονικά chatbot να προσφέρουν ρεαλιστικές συνομιλίες με επίγνωση του πλαισίου και μπορούν ακόμη και να μετρήσουν τον συναισθηματικό τόνο της συνομιλίας. Μέσω της μάθησης τους, οι φιλενάδες τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να βελτιώνουν συνεχώς την ικανότητά τους να κατανοούν τι θέλουν οι χρήστες τους, να προσαρμόζονται σε μεμονωμένες προσωπικότητες και να βελτιώνουν τις δεξιότητες συνομιλίας τους.

Οι προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης σχεδιάζουν μια εικονική περσόνα για την τεχνητή φίλη, με προσωπικότητα, ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Αυτό το πρόσωπο είναι ενσωματωμένο στα συστήματα AI για να παρέχει μια αυθεντική και προσαρμοσμένη εμπειρία.

«Η φιλενάδα AI δεν είναι απλώς ένας εικονικός σύντροφος», συμπλήρωσε η Liberty. «Εξ ορισμού, η τεχνητή νοημοσύνη τροφοδοτείται και μαθαίνει από τα δεδομένα που λαμβάνει» προσθέτει.

«Μαθαίνει τι σου αρέσει, τι δεν σου αρέσει και αρθρώνει τις απαντήσεις του ανάλογα» διευκρίνισε. Σήμερα, οι φίλες AI που προσφέρονται από εφαρμογές όπως το Replika και το Eva AI είναι πλήρως προσαρμόσιμες σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τα προσωπικά τους bot, προσαρμόζοντας τα πάντα, από το χρώμα των μαλλιών της μέχρι το μήκος των ποδιών της.

Και για τους ανύπαντρους άνδρες που αναζητούν παρηγοριά σε αυτές τις τεχνητές σχέσεις, οι φίλες της τεχνητής νοημοσύνης καταλήγουν τελικά να γίνονται ο «τέλειος σύντροφος».

Αλλά η Liberty προειδοποίησε ότι αυτό είναι ένα «επικίνδυνο» μονοπάτι.

Τεράστιο το πρόβλημα μοναξιάς

«Η κοπέλα της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι ποτέ κουρασμένη, γκρινιάρα ή έχει μια κακή μέρα, απλώς δίνει στους χρήστες αυτό που χρειάζονται να ακούσουν άνευ όρων», είπε.

«Είναι πάντα αυτή η τέλεια σχέση για τους μοναχικούς ανύπαντρους, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη γιατί τους απομονώνει περαιτέρω από τις πραγματικές ανθρώπινες σχέσεις».

Οι χρήστες τελικά δένονται τόσο πολύ με τις «τέλειες» φίλες τους που προσφέρουν ιδανικές συνομιλίες, που συχνά τους γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο. Και αυτό κάνει τους άντρες να αποσπώνται περισσότερο από τις σχέσεις της πραγματικής ζωής, σημειώνει η Liberty.

Γίνεται τεράστιο πρόβλημα για χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, όπου το ποσοστό γεννήσεων μειώνεται απότομα λόγω έλλειψης ανθρώπινων σχέσεων.

Οι άνδρες με πραγματικές συντρόφους εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε εικονικές σχέσεις, παραμελώντας τη γυναίκα τους.

ai girl

«Πολλοί άνδρες θα καταλήξουν με την φιλενάδα τεχνητής νοημοσύνης παρά με τη πραγματική γυναίκα τους», ανέφερε η Liberty.

«Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, οι άνθρωποι θα έχουν σύντομα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης για να αντικαταστήσουν τους ανθρώπινους συντρόφους και θα μπορούν να ικανοποιούν τους άνδρες τόσο συναισθηματικά όσο και σεξουαλικά.

«Και όταν αυτό αρχίσει να συμβαίνει, οι παντρεμένοι άνδρες με παιδιά θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους για να αγκαλιάσουν τις «ιδανικές σχέσεις» τους με τις εικονικές φιλενάδες τους».

Πηγή: FOXReport.gr

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα θα αποκαλύψει τις σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα σας

NASA: Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από αστέρια – Βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ