ΒΙΝΤΕΟ-Πριν από 22 χρόνια σταμάτησε την μπάλα ο… Θεός!
Ήταν 1η Αυγούστου 1991, όταν ο “Θεός της μπάλας” ανακοίνωσε πως σταματάει το ποδόσφαιρο. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θεωρείται δικαιολογημένα ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
Ο Μαραντόνα στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής το 1986, όμως, όσο και να φαίνεται περίεργο, το τρόπαιο περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού ο Μαραντόνα είναι αυτός που πετυχαίνει το καλύτερο γκολ όλων των εποχών, καθώς στην προημιτελική φάση με αντίπαλο την Αγγλία καταφέρνει να σκοράρει διασχίζοντας όλο το μήκος του γηπέδου και περνώντας στο σύνολό της σχεδόν την Αγγλική ομάδα. Στην ίδια αναμέτρηση, γίνεται και άλλο ένα… ιστορικό γεγονός.
Ο «Ντιεγκίτο» σκοράρει το πρώτο γκολ της Αργεντινής με το χέρι, περνώντας στην ιστορία ως το «Χέρι του θεού». Είναι 22 Ιουνίου του 1986. Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2005 παραδέχεται ότι είχε χτυπήσει την μπάλα με το χέρι του εσκεμμένα και ότι είχε καταλάβει αμέσως ότι το γκολ ήταν άκυρο. Φορά συνολικά 91 φορές την Εθνική φανέλα, ενώ πετυχαίνει και 34 γκολ.
Δείτε τα συγκεκριμένα τέρματα: