ΒΙΝΤΕΟ-O Μέσι και o Μπουφόν στο Βατικανό

ΒΙΝΤΕΟ-O Μέσι και o Μπουφόν στο Βατικανό

 

Με αφορμή τον φιλικό αγώνα της Τετάρτης στη Ρώμη προς τιμήν του Πάπα Φραγκίσκου Α’, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχτηκε τα μέλη των αποστολών των δύο ομάδων στο Βατικανό.

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, οι αρχηγοί των δύο εθνικών ομάδων έδωσαν στον Ποντίφικα μια ελιά, ο οποίος γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο είπε αστειευόμενος: Ευτυχώς είναι φιλικός ο αγώνας, διαφορετικά δεν θα ήξερα ποιον να υποστηρίξω”.

Μιλώντας στους ποδοσφαιριστές ο Πάπας Φραγκίσκος Α’, είπε: “Είστε δημοφιλείς και ο κόσμος σας ακολουθεί, αλλά το γεγονός αυτό ταυτόχρονα είναι και μία ευθύνη στους ώμους σας. Ποτέ να μην ξεχνάτε την ομορφιά της συντροφικότητας, από τότε που ήσασταν ερασιτέχνες. Πριν από πρωταθλητές πρέπει να είσαστε άνδρες ταπεινοί απέναντι σε όποιον συναντάτε.

Το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και όχι μπίζνες. Αυτός είναι ο τρόπος για να αποθαρρύνουμε τη βία. Προσεύχομαι για εσάς αλλά ελπίζω να προσεύχεστε κι εσείς για μένα έτσι ώστε να μπορώ να παίξω ένα τίμιο και γενναιόδωρο παιχνίδι με τον δικό μου τρόπο”.

Ο Λιονέλ Μέσι υποστήριξε: “Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός”.

Ο Πιερλουίτζι Μπουφόν είπε: “Για πρώτη φορά υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι”.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ