Βαγγέλης Μαρινάκης: «Πρώτη φορά είδα τον γιατρό» – «Πήγε πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τοποθετήθηκε μετά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω διακοπής, μετά από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να υποστηρίζει πως η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική όπως έκρινε ο γιατρός του αγώνα και να ξεκαθαρίζει πως αν εκείνος στη θέση των πρασίνων θα έδινε εντολή ως πρόεδρος να παιχτεί το ματς στο γήπεδο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το χρονικό της διακοπής του ντέρμπι – Στα δικαστήρια θα κριθεί ο αγώνας

«Αυτό που είδαμε σήμερα, μετά από πολλές ώρες στα αποδυτήρια με τους διαιτητές, τους παρατηρητές και τους γιατρούς των δύο ομάδων και τον γιατρό του αγώνα, για να μην μακρυγορούμε, αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι ότι κατά τη γνώμη του, μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική.

Από εκεί και πέρα δεν είναι ο ίδιος έτοιμος, επειδή δεν έχει στο γήπεδο εργαστήρια για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις στον παίκτη, να πει αν ήταν ο παίκτης fit ή not fit. Σύμφωνα με τον κανονισμό τον οποίο θα πρέπει να τον κοιτάξουμε ξανά στην Σούπερ Λίγκα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να το πει αυτό με ακρίβεια, γιατί χρειάζονται εξετάσεις, μηχανήματα που δεν βρίσκονται στα γήπεδά μας.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: ακούστηκε ένας κρότος και εκείνη τη στιγμή υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που έκαναν προθέρμάνση, μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε πως έχει ευαισθησία στα αυτιά του χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κροτίδα. Από τον κρότο είπε πως ζαλίζεται και δεν μπορεί να σηκωθεί. Φεύγοντας τον είδαμε να φοράει και κολάρο, αυτά είναι παραμύθια που έχουμε καιρό να δούμε.

Να θυμίσω παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, υπήρχαν πανω από 40-50 ατομα με σουγιαδες να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες. Εμείς παίξαμε το παιχνιδι και δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Ο Φινμπόγκασον κάηκε το πόδι του, εδώ σήμερα οι γιατροί δεν έχουν καταγράψει επίσημα καμία βλάβη. Σύμφωνα με το γιατρό η κλινική εικόνα ήταν ικανοποιητική, ο Παναθηναικός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομειο και ο παίκτης το ιδιο.

Στο ματς Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είδαμε τι εγινε. Από εδώ και πέρα όταν ακούγεται κροτιδα θα λέει ο καθένας ότι ζαλίζεται. Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάνουμε δέκα πίσω. Αν ήμουν τη θέση του προέδρου του Παναθηναικού οι οδηγιες θα θα ήταν ξεκαθαρες, να παιχτει το ματς στο γηπεδο.

Τον γιατρο δεν τον εχω ξαναδει, απο τη στιγμή που ελεγε πως η εικόνα του Χουάνκαρ ήταν καλη και ικανοποιητική, πιστεύω ότι έπρεπε να συνεχιστει το ματς. Μιλαμε για εναν παικτη που εκανε προθέρμανση, δεν επαιζε. Εγώ είμαι απογοητευμενος και ως προεδρος του Ολυμπιακμου και της Super League. Είναι ενα κακο προηγούμενο, θα το βρουμε μπροστα μας.

Τρεις ώρες που ήμουν κατω προσπαθήσαμε να είμαστε ήρεμοι. Ο γιατρος μου είπε οτι απειλουν τη μητέρα του και τη ζωή του,. Είπα στους παίκτες να είναι έτοιμοι, πάμε καλά, σκοράραμε, και ότι πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Ακόμα και ο παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν. Όλοι θέλαμε να τελειώσει το ντέρμπι.

Τα δικαστήρια θα έχουν τον λόγο τώρα, εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ