Ισραήλ: «Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει 1-3 μήνες αλλά στο τέλος δεν θα υπάρχει πια η Χαμάς» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος που κάνει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να είναι “ο τελευταίος” σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, καθώς “δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς” μετά.

“Αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος πόλεμος στη Γάζα. Για τον απλό λόγο ότι δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς”, δήλωσε ο Γκάλαντ ενώπιον των στρατιωτών μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο του.

“Θα πάρει έναν μήνα, δύο μήνες, τρείς μήνες και στο τέλος δεν θα υπάρχει πλέον η Χαμάς. Προτού η Χαμάς συναντήσει τα τεθωρακισμένα οχήματά μας και το πεζικό μας θα γνωρίσει τις βόμβες της πολεμικής αεροπορίας. Και κατά τη γνώμη μου, εσείς ξέρετε να το κάνετε αυτό με τρόπο θανάσιμο, ακριβή και ποιοτικό όπως έχετε αποδείξει έως τώρα”, πρόσθεσε.

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο έδαφός του, το Ισραήλ ορκίστηκε “να εξοντώσει” το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που έχει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς θεωρείται “τρομοκρατική” οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ