Βαγγέλης Μαρινάκης: Έχουμε σχέδιο επέκτασης του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης

Για την πορεία της Νότιγχαμ, τα σχέδια για τον Ολυμπιακό, την επέκταση του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Sun ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Πρότεινα να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι ήταν επιτυχημένη η φιλοξενία UEFA Super Cup στον Πειραιά και γι’ αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχθηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να διοργανώσουμε επιτυχημένα αυτό το κορυφαίο γεγονός. Είμαστε συνηθισμένοι στα μεγάλα πλήθη και επίσης στα δύσκολα πλήθη. Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια τόσο από την UEFA όσο και από τον πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε αρκετά χαρούμενοι. Αυτό το γεγονός ήταν πολύ επιτυχημένο. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Πραγματικά το απολαύσαμε», είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ελπίζει να φέρει τον τελικό του Champions League στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Ωστόσο συμφωνεί ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση καθώς θα απαιτηθεί περισσότερος χώρος αν και σχεδιάζει επέκταση του γηπέδου. «Για τον τελικό Champions League, χρειάζονται ένα στάδιο με μεγαλύτερους χώρους φιλοξενίας. Επειδή η φιλοξενία είναι το απαραίτητο σε αυτή την κατάσταση. Το Καραϊσκάκης έχει 41 σουΐτες και έχουμε ένα σχέδιο επέκτασης του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι διοργανωτές ήταν το Γήπεδο Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός και η UEFA. Δεν υπήρξε καμία (σ.σ. ελληνική) ομοσπονδία (σ.σ. στην διοργάνωση). Το διοργανώσαμε μαζί με την UEFA και είδατε το αποτέλεσμα», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League»

Για τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα τώρα με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (σ.σ. της Ελλάδας) που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υπάρχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό επίσης προκαλεί βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μάλιστα επανέλαβε την πρόταση, την οποία προέβαλε και σε χθεσινή συνέντευξη του στην Daily Mail, να αντιγραφεί στην Ελλάδα το μοντέλο της Premier League. «Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, στάδια, προπονητικούς χώρους – και μιλάμε πολύ για να βελτιώσουμε και να προωθήσουμε το είδος – είναι πρόβλημα. Διότι και πριν από δύο χρόνια υπήρξε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο με αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό έλεγε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό όργανο διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση, ως προέδρου της ελληνικής Super League- να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές. Και ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Και αυτό που είπαμε είναι, αντιγράψτε ακριβώς τον ίδιο τρόπο», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Παράλληλα εξήγησε πώς λειτουργεί η δομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και αντί να γίνει αυτό, αυτή η σημερινή επιτροπή έχει μειοψηφική ψήφο και σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα – με τα τέλη μεταγραφών που πληρώνεις στην ομοσπονδία όταν πουλάς παίκτες ή όταν αγοράζεις παίκτες – είμαστε οι κύριοι πάροχοι εσόδων της ομοσπονδίας και μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση. Δεν υπάρχει διαφάνεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Για την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι ιδιοκτήτες τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της UEFA ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε ότι συζητήθηκε το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα. «Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο στάδιο επειδή μέχρι τώρα αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες ασφαλείας δεν επιτρέπεται να το κάνουν», είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

«Είμαι αισιόδοξος για την Νότιγχαμ»

Ως ιδιοκτήτης της βρετανικής Νότιγχαμ ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε σίγουρος ότι φέτος η ομάδα θα παρουσιάσει βελτίωση. «Θέλω αυτή η ομάδα να καθιερωθεί στην Premier League. Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στα προπονητικά κέντρα και στο στάδιο μας. Επίσης έχω αγοράσει την κατασκευαστική άδεια για το στάδιο μας και κάποιες κατασκευές ακινήτων στην περιοχή», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Αυτό που είδατε πέρσι είναι ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ τα πήγε πολύ καλά σε πολλά από τα μεγάλα παιχνίδια. Με τους μικρότερους αντιπάλους δεν ήταν όπως αναμενόταν. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν θα έπρεπε ποτέ να χάσουμε. Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε στο πλευρό των προπονητών και των παικτών μας ότι φέτος θα βελτιώνονται», κατέληξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ