Τσιτσιπάς: Ζει το όνειρό του και γράφει ιστορία – Έτοιμος να κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε το απόγευμα της Παρασκευής κάτι που κυνηγούσε τα δύο τελευταία χρόνια. Να προκριθεί στον τελικό ενός Γκραν Σλαμ. Τις δύο προηγούμενες φορές είχε φτάσει στη… βρύση αλλά δεν είχε πιει νερό. Το 2019 είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του Όπεν της Μελβούρνης και το 2020 στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Η τρίτη φορά αποδείχθηκε και… τυχερή για τον Έλληνα πρωταθλητή. Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς κέρδισε με 3-2 σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει στον τελικό ενός Γκραν Σλαμ, κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια. Ο 22χρονος τενίστας, όμως, δουλεύει σκληρά και μεθοδικά και είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.

Τα δάκρυα χαράς μετά την επική πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας του μέχρι τον επόμενο. Τον κέρδισε και μετά τους πανηγυρισμούς δάκρυσε, όταν κλήθηκε να κάνει δηλώσεις ενώπιον του κοινού του “Φιλίπ Σαρτιέ”.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

«Το πρώτο που σκέφτομαι, είναι οι ρίζες μου»

Όσο καταπληκτικός ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός με τον Ζβέρεφ, όντας ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην Ιστορία που έφτασε σε τελικό Γκραν Σλαμ, άλλο τόσο συγκλόνισε και συγκίνησε όλους τους Έλληνες στις δηλώσεις του αμέσως μετά το θρίαμβό του επί του Γερμανού με 3-2 σετ.

Με δάκρυα στα μάτια, απ’ την έντονη συναισθηματική φόρτισή του, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως «…αυτή τη στιγμή, το πρώτο που σκέφτομαι είναι οι ρίζες μου, πως ξεκίνησα από ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στο Ρολάν Γκαρός. Ποτέ δεν φανταζόμουν…» χωρίς να μπορέσει να το ολοκληρώσει όπως θα ήθελε, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Ήταν τόσο έντονο στο 5ο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό γκέιμ του αγώνα, γιατί έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα σήμερα. Μου έδωσε μεγάλη ώθηση και υποστήριξη. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα πως θα είχα ευκαιρίες για να ξαναμπώ στη μάχη. Είπα στον εαυτό μου “να βγεις έξω και να δώσεις τη μάχη”. Αισθάνθηκα πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις στον αγώνα και σίγουρα αυτή είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου ως τώρα».

Η έντονη αντίδρασή του στον πατέρα του

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δέχθηκε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του τέταρτο σετ από τον Ζβέρεφ, με αποτέλεσμα να ανεβούν λίγο οι… τόνοι ανάμεσα σε εκείνον και τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά.

Συγκεκριμένα, η κάμερα έπιασε τους δύο άνδρες να μιλούν σε έντονο ύφος, με τον Έλληνα τενίστα να τονίζει χαρακτηριστικά πως: «Ακολουθώ τα πάντα που μου λες… Τα πάντα»! Ανέβηκε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη

O Στέφανος Τσιτσιπάς όχι μόνο προκρίθηκε στον τελικό του «Roland Garros», αλλά κέρδισε ήδη μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα, θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 4 του κόσμου, εκτοπίζοντας τον Ντόμινικ Τιμ, και αυτή η θέση είναι η καλύτερη για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα!

Το ποσό που θα πάρει αν κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός

Ο Τσιτσιπάς δεν κερδίζει μόνο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη όσο προχωράει στο «Roland Garros», αλλά και… γεμίζει τις τσέπες της με χρηματικά έπαθλα. Αρχικά, με την πρόκριση στους «4» του Παρισιού, εξασφάλισε το ποσό των 375.000 ευρώ, το οποίο είναι το έπαθλο που δίνουν οι διοργανωτές σε όσους φτάσουν στα ημιτελικά. Το ποσό εκτοξεύεται τώρα που ο Στέφανος προκρίθηκε στον τελικό.

Ο φιναλίστ του «Roland Garros» θα εισπράξει το ποσό των 750.000 ευρώ, τα διπλάσια χρήματα δηλαδή, ενώ αν κερδίσει το τουρνουά θα πάρει το ίδιο ποσό επί… δύο.

Οι διοργανωτές δίνουν φέτος 1,4 εκατομμύριο ευρώ σε όποιον κατακτήσει το τουρνουά.

Αντίπαλος του στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, που αποτέλεσε διαφήμιση του τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) επιβλήθηκε με μεγάλη ανατροπή 3-1 σετ του Ράφα Ναδάλ (Νο3), και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου θα παλέψει για το τρόπαιο με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ