Τσιτσιπάς: «Συγγνώμη σε όλους τους φιλάθλους, δεν μου αρέσει να φεύγω στα μέσα του αγώνα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα (14/11) στο Nitto ATP Finals, μετά την αποχώρησή του μετά από μόλις τρία γκέιμ στη δεύτερη αναμέτρησή του στο Τορίνο, με αντίπαλο τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πλάτη. Ο Έλληνας θα αντικατασταθεί στο «Green Group» Χούμπερτ Χούρκατς.

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους και το κοινό που ήρθε να με στηρίξει σήμερα και να παρακολουθήσει τον αγώνα. Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να τελειώσω τον αγώνα. Είναι επίσης κρίμα να μην δώσεις αυτό το σημείο σε κάποιον άλλον για να προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει κάτι με αυτό», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Οι γιατροί μου και οι αμέτρητες επισκέψεις που είχα τις προηγούμενες μέρες μου πρότειναν να παίξω, μου έδωσαν το πράσινο φως να πάω να το δοκιμάσω μόνος μου. Δυστυχώς, ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είμαι έτοιμος για αυτό το ματς, αλλά δεν μου βγήκε», τόνισε και συνέχισε:

«Μισώ να αποχωρώ από τους αγώνες. Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που του αρέσει να φεύγει στα μέσα του αγώνα. Με σκοτώνει που δεν μπορώ να τελειώσω αυτό το τουρνουά, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν τόσο καιρό, φρόντισε να είμαι απόλυτα σε φόρμα για να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ και να δείξω τις δυνατότητές μου ως παίκτης.»

Ο πρωταθλητής του 2019 Nitto ATP Finals έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον τραυματισμό του, αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει περάσει πολύ χρόνο στο γήπεδο τις τελευταίες ημέρες:

«Είχα ένα μικρό πρόβλημα με την κίνησή μου. Επηρεάζεται κυρίως όταν μετακινούμαι. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς στον αγώνα χωρίς να χρειάζεται να κινηθείς. Αυτό είναι τένις. Αυτό δεν είναι βελάκια», είπε ο Τσιτσιπάς. «Για μένα, είναι σημαντικό να είμαι σε φόρμα και να νιώθω καλά με την πλάτη μου. Ο πόνος ήταν πολύ μεγάλος. Έχω περάσει από πόνους κατά τη διάρκεια των αγώνων στο παρελθόν, και άντεξα πόνο, αλλά ήταν ξεκάθαρα πάρα πολύ για να το διαχειριστώ. Έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση για να κάνω αυτό που έκανα. Το ένιωσα στο δεύτερο παιχνίδι του αγώνα. Πραγματικά το ένιωσα στην προθέρμανση με το σερβίς μου. Προθερμαίνοντας στο σερβίς μου, ένιωσα πολύ εκνευρισμένος και πολύς πόνος με χτυπούσε στην πλάτη μου. Ήξερα κάπως εκείνη τη στιγμή ότι μπορεί να μην μπορούσα να πάω μέχρι τέλους».

Πριν από δύο χρόνια στο Τορίνο, ο Τσιτσιπάς αποχώρησε από τους τελικούς του Nitto ATP. Φέτος έχασε το πρώτο του παιχνίδι απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ και στη συνέχεια προσπάθησε εναντίον του Ρούνε αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα. Ο Χουρκάτς θα παίξει με τον Νο 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς την Πέμπτη (16/11).

«Είναι πολύ ατυχές. Είχα δύο τουρνουά εδώ στο Τορίνο όπου έπρεπε να αποσυρθώ. Δεν μου συνέβη ποτέ πριν να αναγκαστώ να αποσυρθώ. Πολύ, πολύ λίγες περιπτώσεις που μπορώ να θυμηθώ για αυτό το θέμα», είπε ο Τσιτσιπάς. «Σίγουρα με πονάει πολύ γιατί αυτό είναι το τουρνουά που σημαίνει τα περισσότερα για μένα, συμπεριλαμβανομένων των Grand Slam. Δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ με τον τρόπο που θέλω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ