Το… σήκωσε στη Νάπολι η Γιουβέντους – ΒΙΝΤΕΟ

Η Γιουβέντους καλπάζει για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος στην Ιταλία, αφού νίκησε και την Νάπολι με 2-1 εκτός έδρας, παραμένοντας αήττητη και με 16 βαθμούς διαφορά από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Όμως η “Μεγάλη Κυρία” ήταν κακή στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να ισοφαριστεί εάν ο Ινσίνιε δεν έβρισκε δοκάρι στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 84ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Μερέτ στο 25΄, την οποία πήρε εύκολα ο Ρονάλντο και προηγήθηκαν στο σκορ με άπιαστο φάουλ του Πιάνιτς στο 28′. Στην αμέσως επόμενη φάση η μαχητική Νάπολι είχε δοκάρι με τον Ζιελίνσκι, Τελικά “τιμωρήθηκε” για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε για την ισοφάριση, αφού ο Τσαν με κεφαλιά στο 39′ έκανε το 2-0.

Όλα έδειχναν πως η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα κάνει “πάρτι” στην έδρα της έτερης διεκδικήτριας του τίτλου, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν επήλθε ισορροπία με την αποβολή του Πιάνιτς (δεύτερη κίτρινη για χέρι) στο 47′. Στο 10 εναντίον 10 η Γιουβέντους και ο Ρονάλντο ήταν απογοητευτικοί, αφού αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνους μπροστά από την εστία του Οσπίνα.

Στο 61′ η Νάπολι μείωσε σε 2-1 με κοντινή προβολή του Καγιεχόν και συνέχισε να πιέζει την “Γιούβε” δυναμικά. Στο 84΄ο διαιτητής της αναμέτρησης χρειάστηκε να δει το VAR και να καταλογίσει το χέρι του Άλεξ Σάντρο με τον Ινσίνιε να σημαδεύει το δοκάρι όπως και ο Ζιελίνσκι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους βρήκε τρόπους για να κερδίσει χρόνο, οι Ναπολιτάνοι εκνευρίστηκαν και αυτό τους στοίχισε γιατί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Σέζνι.

Νάπολι: Μερέτ, Μαλκί (46′ Μέρτενς), Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι, Καγιεχόν (78′ Ουνάς), Άλαν, Φαμπιάν, Ζιελίνσκι, Μίλικ (27′ Οσπίνα), Ινσίνιε.

Γιουβέντους: Σέζνι, Κανσέλο (62′ Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Εμρέ Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (85′ Ντιμπάλα), Ρονάλντο, Μάντζουκιτς (74′ Μπεντανκούρ).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ