Το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας για την παραμονή στη Super League

Σε… γκραν γκινιόλ εξελίσσεται το φινάλε του πρωταθλήματος της Super League για τις ομάδες της “ουράς”, καθώς τα πάντα παραμένουν ανοιχτά τόσο για τη 14η θέση που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό όσο και για τη 13η που δίνει δεύτερη ευκαιρία μέσω των αγώνων μπαράζ με τον 2ο της Football League.

ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης έμειναν χθες στο 1-1, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι Αρκάδες στο +1 από τους Κρητικούς, αλλά και στο +3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είναι σαφές ότι βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική θέση απ’ όλους και αυτό δεν αφορά μόνο τη βαθμολογική της συγκομιδή.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι παρά το γεγονός πως η Ξάνθη βρίσκεται μόλις στο +3 από τον ΟΦΗ, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, αφού υπερέχει των Κρητικών σε πιθανή ισοβαθμία.

Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας Τρίπολης αποφεύγει σίγουρα τη 14η θέση του απευθείας υποβιβασμού, καθώς βρίσκεται στο +3 από τους Ηπειρώτες κι έχει επίσης τη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού εντός έδρας τους είχε νικήσει στον α’ γύρο, ενώ πριν μία εβδομάδα ήρθαν ισόπαλες οι δύο ομάδες στα Γιάννενα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΣ στους 30 βαθμούς, το οποίο βέβαια για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει μεταξύ άλλων η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να κερδίσει σε δύο εβδομάδες τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ στους “Ζωσιμάδες” και να του στερήσει το αήττητο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, θα πρέπει ο ΟΦΗ να φύγει με τον βαθμό από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης να χάσει εντός έδρας από τον αδιάφορο Πανιώνο.

Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, κάθε άλλο, πλην όμως, είναι υπαρκτό.

Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Ποιος σώζεται και ποιος… πέφτει στον γκρεμό;

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, το πρώτο κριτήριο στις ισοβαθμίες είναι οι βαθμοί που έχουν πάρει οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια, έπεται η διαφορά τερμάτων σε αυτά τα ματς κι αν και τότε υπάρχει ισορροπία, πηγαίνουμε στη διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα.

Το… μίνι πρωτάθλημα των τριών, βγάζει πρώτο στη βαθμολογία με 8 βαθμούς τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κέρδισε και τα δύο ματς στο γήπεδό του, ενώ πήρε δύο ισοπαλίες εκτός έδρας. Εκείνος που ακολουθεί είναι ο ΟΦΗ με 5 βαθμούς (νίκησε μόνο τον ΠΑΣ) κι έπεται ο ΠΑΣ με μόλις 2 βαθμούς, εκείνους που πήρε εντός έδρας από τους δύο αντιπάλους του. Συνεπώς, στο ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, ο ΠΑΣ θα ήταν αυτός που θα υποβιβαζόταν απευθείας και ο ΟΦΗ θα πήγαινε στα μπαράζ.

Από εκεί και πέρα, το μοναδικό σενάριο σωτηρίας για την ομάδα των Ιωαννίνων είναι να νικήσει τον ΠΑΟΚ και να χάσει ο ΟΦΗ από τον Ατρόμητο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η νέα σεζόν θα τον βρει στη Superleague 2. Όλα αυτά πάντα με την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθεί και τυπικά η αναδιάρθρωση.

Τα αποτελέσματα μεταξύ των τριών:

ΟΦΗ-ΠΑΣ 1-0

ΠΑΣ-ΟΦΗ 1-1

ΠΑΣ-Αστέρας 0-0

Αστέρας-ΠΑΣ 1-0

ΟΦΗ-Αστέρας 1-1

Αστέρας-ΟΦΗ 2-1

Η μίνι βαθμολογία:

Αστέρας 8

ΟΦΗ 5

ΠΑΣ 2

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος

Ατρόμητος-ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Η κανονική βαθμολογία του πρωταθλήματος:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ