Το μυστικό του πορτιέρο των «οράνιε»: “Είδα την Ελλάδα”

Το μυστικό του πορτιέρο των «οράνιε»: “Είδα την Ελλάδα”

O πορτιέρο των «οράνιε», Τιμ Κρουλ, που μπήκε αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Γιάσπερ Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια στη διαδικασία των πέναλτι, αποκάλυψε το «μυστικό» του για τις δύο αποκρύσεις που έκανε και έστειλε την Ολλανδία στους «4» του Μουντιάλ.

Σε δηλώσεις του ο Τιμ Κρουλ αποκάλυψε ότι είδε τους Κοσταρικανούς στο παιχνίδι με την Ελλάδα και τους «μελέτησε.

«Τους είδα κόντρα στην Ελλάδα και τους μελέτησα. Είπα στους Κοσταρικανούς ότι ήξερα πού θα στείλουν τη μπάλα για να τους αγχώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρουλ.

Σε δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της Ολλανδίας, Λούις Φαν Χάαλ δήλωσε για την αλλαγή του τερματοφύλακα: «Το είχαμε σκεφτεί εκ των προτέρων. Κάθε παίκτης στην ομάδα μου έχει συγκεκριμένες ικανότητες και δεξιοτεχνίες. Ο Τιμ σκέφτηκα ότι θα ήταν ο κατάλληλος τερματοφύλακας για να πιάσει τα πέναλτι. Δεν είχαμε πει τίποτα στον Σίλεσεν γιατί δεν θέλαμε να τον απογοητεύσουμε.

Είχα αποφασίσει να χρησιμοποιήσω τον Κρουλ πριν την λήξη του 90λεπτου. Παίζαμε καλά και δημιουργούσαμε πολλές ευκαιρίες και γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάστηκε να κάνω αλλαγές αλλά πάντα υπήρχε η πιθανότητα να πάμε στα πέναλτι.

Ο Κρουλ είχε διαβάσει τα πέναλτι των παικτών της Κόστα Ρίκα με αντίπαλο την Ελλάδα. Σε όλα τα πέναλτι έπεσε στην σωστή κατεύθυνση. Είμαστε υπερήφανοι και οι επεμβάσεις του μας βοήθησαν να προκριθούμε. Ευτυχώς λειτούργησε σωστά γιατί διαφορετικά θα είχα πάρει λάθος απόφαση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ