Το μυστικό του Νεμπεγλέρα που παίζει ακόμα στα 41

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας έχει «πατήσει» τα 41. Μετρά 23 χρόνια καριέρας και τα Σαββατοκύριακα γυρνάει στα χωριά του νομού Λάρισας με τον Αχιλλέα Φαρσάλων στην 1η κατηγορία της ΕΠΣΛ.

Ο πρώην παίκτης του Άρη, του Ηρακλή και του Ατρόμητου μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη του καριέρα και σε ερώτηση πώς παίζει ακόμα, απαντά: «Δεν έχω πιει αλκοόλ και καπνίσει ποτέ».

Όσο για τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον στόχο που έχει θέσει η ομάδα, απαντά: «H ομάδα είναι τοπικό, στην Α’ ΕΠΣΛ, και ο στόχος είναι την επόμενη σεζόν να παίζουμε στη Γ’ Εθνική».

«Σίγουρα αυτό που θα έλεγα ότι με έχει βοηθήσει στο να αγωνίζομαι μέχρι τώρα και να κάνω αυτό που αγαπώ με πάθος είναι ότι πάνω από όλα δεν είχα προβλήματα τραυματισμών», επισήμανε ο Νεμπεγλέρας.

«Δεν είχα σοβαρό τραυματισμό ποτέ. Δεν είχα, δηλαδή, ποτέ πάνω από 10 μέρες αν θυμάμαι καλά εκτός προπονήσεων», συμπλήρωσε και σημείωσε: «Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, νομίζω ότι πιο πολύ είναι η δουλειά που κάνεις κι αυτή έχει ως βάση τη μικρή ηλικία. Η τύχη είναι να μην έχεις σοβαρό τραυματισμό στον αγώνα. Θα φανεί κάπως, αλλά είναι η πραγματικότητα και είναι η αλήθεια. Το ξέρουν πολύ καλά οι φίλοι, οι κοντινοί μου ότι δεν έχω καπνίσει, δεν έχω πιει αλκοόλ ποτέ. Μπορεί να πάω στα μπουζούκια, να ξενυχτήσω μέχρι το πρωί, αλλά δεν έχω πιει ποτέ αλκοόλ και δεν έχω κάνει ποτέ τσιγάρο. Μόνο κόκα-κόλα ή σόδα έπινα. Αυτό είναι σημαντικό στο να μπορείς να είσαι σε μια καλή κατάσταση ακόμη και τώρα. Υποτίθεται ότι οι πιο πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές καλό είναι να μην καπνίζουν, αλλά εντάξει δε νομίζω ότι δεν καπνίζουν ή ότι δεν πίνουν ένα-δυο ποτήρια κρασί».

«Αυτό που θέλω να πω ότι δεν είναι τυχαίο το να αλλάζεις 40 προπονητές -μπορεί να λέω και λίγους στα τόσα χρόνια -και με όλους να έχεις μια παρουσία στην κάθε ομάδα, και μάλιστα σταθερή», είπε ο Νεμπεγλέρας και κατέληξε: «Έφυγα από μικρός, μόνος. Το 1997 σε ηλικία 22 ετών, έφυγα από τη Λάρισα και πήρα μεταγραφή στον Πανηλειακό, είχα αρραβωνιασθεί από μικρός, έκανα οικογένεια μικρός κι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε έναν αθλητή. Όταν αγωνίζεσαι επαγγελματικά κι έχεις κούραση, θες την ηρεμία σου και το καλό φαγητό. Νομίζω ότι όλα αυτά  συνετέλεσαν στο να μπορώ να πάω ακόμα και τώρα σ αυτό το επίπεδο που παίζω».

Διαβάστε επίσης:

Τέλος το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους δημόσιους χώρους 

Ο μέσος καπνιστής χρειάζεται 30 προσπάθειες για να κόψει το τσιγάρο

Έρευνα: “Πρωταθλητές” στον τζόγο και το αλκοόλ οι Έλληνες μαθητές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ