Τέλος στη ζωή της με ευθανασία έβαλε η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βερβόορτ

Η Παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βερβόορτ έδωσε τέλος στη ζωή της με ευθανασία στα 40 της χρόνια την Τρίτη, όπως μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο βελγικά ΜΜΕ.

Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο και η Παραολυμπιονίκης είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταφύγει σε αυτή, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, εφόσον οι πόνοι από την ανίατη ασθένεια την οποία έπασχε επιδεινώνονταν.

Η 40χρονη σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016 είχε δηλώσει “Ακόμα απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Όταν φτάσει η ώρα που θα έχω περισσότερες κακές από ό,τι καλές μέρες, τότε έχω τα χαρτιά της ευθανασίας, αλλά αυτή η ώρα δεν έχει φτάσει ακόμα. Μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όταν σταματήσω, θα απολαύσω κάθε στιγμή της ζωής μου, και θα δώσω περισσότερη έμφαση στην οικογένεια και τους φίλους μου, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω έχοντας καθημερινές προπονήσεις”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βερβόορτ έπασχε από μία εκφυλιστική ασθένεια των μυών που προκαλούσε ισχυρούς πόνους και παράλυση στα πόδια της.

Η Μαρίκε Βερβόορτ είχε υπογράψει τα χαρτιά της ευθανασίας το 2008.

Πηγή πληροφοριών: afp.com

Πηγή ΦΩΤΟ: AFP/ YASUYOSHI CHIBA

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.