Τέλος ο Alonso από τη Ferrari;

Τέλος ο Alonso από τη Ferrari;

Όλα δείχνουν ότι η πενταετής κοινή πορεία της Ferrari με τον Fernando Alonso έφτασε στο τέλος της.

Μέσα ενημέρωσης από διάφορες χώρες -μαζί με τους insider της F1- συμφωνούν ότι στο τέλος του 2014 ο Ισπανός θα σταματήσει να φορά τα κόκκινα και στο Maranello θα πάει ξανά μόνο ως επισκέπτης.

Το σημείο-κλειδί σε αυτό το διαζύγιο είναι ο χρόνος. Η Ferrari έχει καταρτίσει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για να επιστρέψει στην κορυφή, ενώ ο Alonso δεν πιστεύει ότι έχει την ευχέρεια να περιμένει το 2016 ή ακόμα αργότερα. Άλλωστε, δεν είναι καν σίγουρο ότι η Ferrari θέλει να έχει τον Alonso στον πυρήνα της προσπάθειας για ανάκαμψη.

Όπως αναφέρει το msfree.gr, αυτό που φαίνεται σίγουρο πλέον είναι ότι οι δύο πλευρές θέλουν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους. Εκτός αν συμβεί κάποια σοβαρή αλλαγή της τελευταίας στιγμής, δεν αποκλείεται το τέλος να επισημοποιηθεί ακόμα και μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι μεγάλες αλλαγές στη Ferrari φαίνεται ότι έχουν παίξει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Τυπικά, μέχρι τις 13 Οκτωβρίου Πρόεδρος παραμένει ο Luca Montezemolo και από εκείνη την ημερομηνία και μετά αναλαμβάνει ο Sergio Marchionne. Ο Montezemolo όμως δεν δραστηριοποιείται ουσιαστικά και ο Marchionne αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη μέχρι να αναλάβει και τυπικά. Έτσι, το βάρος της απόφασης -και πιθανώς της ανακοίνωσης- πέφτει στους ώμους του επικεφαλής της ομάδας, Marco Mattiacci.

Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι ο προορισμός του Fernando Alonso αφού φύγει από τη Ferrari. Οι πηγές συγκλίνουν στο ότι βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία με τη McLaren, αν δεν έχει υπογράψει ήδη. Και στη McLaren όμως τα πράγματα είναι κάπως θολά. Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει ριζική αλλαγή ηγεσίας στο Woking, καθώς οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας από το Μπαχρέιν συμφώνησαν να αναλάβει τον Ιανουάριο ο Ron Dennis με την προϋπόθεση να εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση. Φαίνεται ότι ο Dennis δεν τα έχει καταφέρει και ενδέχεται να αντικατασταθεί, με το όνομα του Gerhard Berger να έχει έρθει στο προσκήνιο.

Πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την πιθανή συμφωνία με τον Alonso είναι άγνωστο ακόμα, ωστόσο αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ο Ισπανός είναι επιλογή της Honda, η οποία θα πληρώσει και τα –φημολογούμενα- 100 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το συμβόλαιό του τα επόμενα 3 χρόνια. Οφείλουμε πάντως σε αυτό το σημείο να θεωρήσουμε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Εξίσου μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Alonso στη Ferrari. Η Scuderia είναι βέβαιο ότι θα στοχεύσει σε ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα, δηλαδή έναν εκ των Sebastian Vettel ή Lewis Hamilton. Μέχρι τώρα φαινόταν ότι κανείς δεν είναι διαθέσιμος για το 2015, οπότε θα έπρεπε να πάει σε μια προσωρινή λύση για του χρόνου και να φέρει τον εκλεκτό της το 2016. Οι τρεις επικρατέστερες προσωρινές λύσεις είναι οι Nico Hulkenberg, Romain Grosjean και Jules Bianchi.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης όμως προσφέρουν μιαν ακόμα ανατροπή. Ενώ συζητιέται το ενδεχόμενο ο Vettel να έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Ferrari για το 2016, το Autobild γράφει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η σχέση του Vettel με τη Red Bull έχει χειροτερέψει σημαντικά και αναφέρει ως αποκλειστική είδηση ότι ο Γερμανός θα πάει στη Ferrari το 2015, ως αντικαταστάτης του Alonso. Το γερμανικό περιοδικό γράφει ότι αυτή η ανακοίνωση δεν θα γίνει πριν από τις 13 Οκτωβρίου, για να την κάνει ο Marchionne ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Ferrari.

Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι βέβαιο ότι θα είναι γεμάτες ένταση και πολλές ειδήσεις. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές δεν πρέπει επίσης να αποκλείονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ