Τελικός Basket League: Η ημέρα της κρίσης

Εδώ που φτάσανε γυρισμό δεν έχει. Σύμφωνοι, ούτε ο Ολυμπιακός ούτε ο Παναθηναϊκός είναι στα καλύτερά τους, όμως ο τίτλος περιμένει απόψε και δεν προσμένει παρά μόνο τον έναν από τους δύο.

Το λένε και ματς χωρίς επιστροφή αυτό, δίχως δικαιολογία επαρκή, καιρό για χάσιμο και ελαφρυντικά. Μια κι έξω, τα πάντα τελειώνουν το βράδυ και ο καλύτερος σηκώνει την κούπα.

Δυσκολίες, τραυματισμοί, κακουχίες και κακοδαιμονίες μηδενίζονται και το κοντέρ μετρά άλλα σαράντα αγωνιστικά λεπτά. Μόνο σαράντα αγωνιστικά λεπτά και τέρμα. Θρίαμβος ή περισυλλογή. Θρόνος ή τίποτα. Πρωτιά ή φτου κι απ’ την αρχή…

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές. Αμφότεροι βλέπουν τον κόσμο από τα 2.06 μ. και παρά τις κατά καιρούς αστοχίες τους αποτελούν πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της ομάδας τους.

Ο Κεμ Μπιρτς και ο Τζέιμς Γκιστ δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα-μοναδικότητα της σημερινής do or die αναμέτρησης στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και εμφανίζονται έτοιμοι για μάχη μέχρις εσχάτων.

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Θέλουμε τον τίτλο και δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από αυτόν. Παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας, στο φινάλε μιας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς και στο μυαλό μας έχουμε μόνο το πως θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο στόχος μας από την αρχή της περιόδου και βρισκόμαστε πλέον στον τελευταίο αγώνα της, στον πιο κρίσιμο και καθοριστικό. Ο αντίπαλος έχει τον ίδιο στόχο, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα στο παρκέ και στο τέλος να πανηγυρίσουμε με τους οπαδούς μας.

Για να γίνει ωστόσο αυτό θα πρέπει προηγουμένως να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, να παίξουμε την καλή άμυνα που μπορούμε και παράλληλα να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί επιθετικά. Στο πρόσφατο παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει, όμως πλέον δεν ωφελεί να γυρίζουμε πίσω σε ό,τι έγινε, μα να προχωράμε μπροστά.

Πεποίθησή μου είναι πως όλα θα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίρνει τίτλους.

ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Είμαστε πλέον στο τέλος της διαδρομής και οφείλουμε σ’ εμάς και στον κόσμο μας μια δυνατή εμφάνιση στην έδρα του αντιπάλου για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα επικρατήσει ο καλύτερος και εκείνος που θα βγάλει τον πιο πειστικό και αποτελεσματικό του εαυτό στο γήπεδο.

Είμαστε προετοιμασμένοι για σκληρό ματς και αποφασισμένοι να μην χάσουμε λεπτό την αυτοσυγκέντρωση και προσήλωσή μας στο πλάνο του προπονητή. Όποιος κι αν θα παίζει στην πεντάδα θα δίνει όλο του το είναι για την ομάδα, για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην πρώτη θέση.

Την Πέμπτη ήμασταν εξαιρετικοί, με ενέργεια, με γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, με πίστη στα σουτ. Ξέραμε πως κάθε λάθος θα στοίχιζε ακριβά, αλλά είμαστε μεγάλη ομάδα και γνωρίζουμε πως να αντιδρούμε στα δύσκολα.

Ισοφαρίσαμε τη σειρά και πάμε τώρα να την τελειώσουμε. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει και μπορούμε, θα τα καταφέρουμε, το πιστεύω απολύτως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ