Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Σαν σήμερα, το 1999, η Άρσεναλ και ο Αρσέν Βενγκέρ παραδίδουν μαθήματα ήθους όταν ζητούν την επανάληψη του αγώνα Κυπέλλου με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, λόγω μη τήρησης του fair play από τους «κανονιέρηδες», σε μια φάση που τελικά κατέληξε σε γκολ.

1999    Πεθαίνει από καρκίνο στο Ζάγκρεμπ ο Κροάτης Ντράγκαν Κόβασιτς, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης. Ήταν 4ος σκόρερ όλων των εποχών στο κροατικό Πρωτάθλημα, ενώ με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε 104 φορές και σημείωσε 807 πόντους.

1999    Εφαρμογή του “fair play” στον αγώνα κυπέλλου Άρσεναλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-1). Στο 75ο λεπτό οι παίκτες της Σέφιλντ πετούν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία συμπαίκτη τους Lee Morris.

Στην επαναφορά όμως ο Κανού δίνει πάσα στον Όφερμαρς, ο οποίος σκοράρει. Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ και ο αντιπρόεδρος, Ντέιβιντ Ντέιν ζητούν από τον διαιτητή του αγώνα την επανάληψή του, αίτημα το οποίο γίνεται δεκτό από την Αγγλική Ομοσπονδία, για πρώτη φορά μετά από 127 χρόνια στην ιστορία του Κυπέλλου. Ο αγώνας επαναλαμβάνεται μετά από 3 ημέρες με νίκη της Άρσεναλ.

1991    Η Βόρειος και η Νότιος Κορέα αποφασίζουν την ένωσή τους σε αθλητικό επίπεδο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992) ωστόσο θα εμφανιστούν χωριστά

1988    Ξεκινούν οι 15οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Κάλγκαρι του Καναδά (ολοκληρώνονται στις 28/2). Συμμετέχουν 1.113 αθλητές και 315 αθλήτριες από 57 κράτη σε 46 αγωνίσματα.

1983    Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας μειώνει τους γύρους από 15 σε 12.

1977    Πεθαίνει ο Νίκος Καμπάνης, πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης και εκδότης/διευθυντής της εφημερίδας “Αθλητικά Νέα”, που λίγο καιρό μετά θα σταματήσουν να κυκλοφορούν. Σε πρωτοβουλία του οφείλεται η κατασκευή της σκεπαστής του Χαριλάου.

1923    Ιδρύεται η πρώτη επαγγελματική ομάδα μπάσκετ που αποτελείται μόνο από μαύρους παίκτες. Το όνομά της ήταν “Renaissance” (Αναγέννηση).

1909    Ο Walter Scott, τερματοφύλακας της Γκρίμσμπι Τάουν, αποκρούει 3 πέναλτι στον αγώνα εναντίον της Μπέρνλι. Η ομάδα του ωστόσο ηττάται 2-0, με το ένα από τα δύο τέρματα να σημειώνεται με πέναλτι.

Πηγή: galanissportsdata.com

Πηγή βίντεο: youtube-cestrian81

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ