Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Σαν σήμερα, το 1911, ξεκίνησε το πρώτο ράλι Μόντε Κάρλο, του οποίου εμπνευστής ήταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος Ι, της οικογενείας Γκριμάλντι.

2011    Ξεκινά η δίκη του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου στην Ευελπίδων, απόντων και των δύο, 6,5 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Η απόφαση, που θα βγει στις 10/5, κρίνει ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα και επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 33 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Χρήστο Τζέκο, 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου και 6-8 μηνών στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ. Την επόμενη χρονιά, το δικαστήριο που θα εκδικάσει την έφεση των δύο Ολυμπιονικών, θα τους κρίνει αθώους.

2009    Πεθαίνει από καρκίνο, σε ηλικία 62 ετών, ο Δημήτρης Περσίδης, ο ελληνοαυστριακός αμυντικός που αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό για 4 χρόνια, στην “χρυσή” εποχή του Γουλανδρή

1995    Ο Τζον Στόκτον των Γιουτα Τζαζ γίνεται ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία του NBA, με 9.922. Στην καριέρα του (1984-2003) θα σημειώσει το ρεκόρ των 15.806 ασίστ, ενώ άγαλμά του θα τοποθετηθεί έξω από το Delta Center, την έδρα της ομάδας του.

1990    Ο Τζον ΜακΕνρό γίνεται ο πρώτος τενίστας που αποβάλλεται από το Australian Open, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

1989    Εγκαινιάζεται στην Παιανία το πολυτελές ξενοδοχείο 35 δωματίων του Παναθηναϊκού. Η περιοχή του Καρελλά στην Παιανία έχει ξεκινήσει από το 1980 να διαμορφώνεται σταδιακά με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου προετοιμασίας της ομάδας.

Το 1993, με τη μεταφορά των γραφείων της ΠΑΕ, θα ολοκληρωθεί το κέντρο που είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και κατά καιρούς θα φιλοξενήσει μεγάλες ομάδες για προετοιμασία, όπως τον Άγιαξ, τη Σπάρτακ Μόσχας, την Εθνική του Κουβέιτ, κλπ.

1922    Ο Γάλλος δημοσιογράφος Pierre Giffard πεθαίνει σε ηλικία 68 ετών. Χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής και δημιούργησε τον ποδηλατικό αγώνα Paris-Brest-Paris καθώς και τον Μαραθώνιο Tours de Paris. Ήταν εκδότης της ημερησίας αθλητικής εφημερίδας “Le Velo”, αλλά η υπερβολική του υποστήριξη στον Alfred Dreyfus είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της και την γέννηση της “L’Auto”, προγόνου της “Le Equipe”.

1922    Διεξάγεται το πρώτο αγώνισμα slalom στο σκι στο Murren της Ελβετίας

1911    Ξεκινά το πρώτο ράλι του Μόντε Κάρλο, ένα από τα πιο ξακουστά ράλι μεγάλων αποστάσεων. Διοργανωτής είναι το Automobile Club de Monaco, που επίσης διοργανώνει το Grand Prix της F1 στο Πριγκιπάτο.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Ι, της οικογενείας Γκριμάλντι, είναι ο εμπνευστής, δημιουργός και υποστηρικτής του, με σκοπό να ενισχύσει τον τουρισμό και την κίνηση του καζίνο.

1888    Ιδρύεται η Amateur Athletic Union στις ΗΠΑ με σκοπό την υποστήριξη ομάδων και παικτών σε όλα σχεδόν τα σπορ. Παράλληλα θα χορηγήσει και πολλές διοργανώσεις σε όλες τις πολιτείες και θα βοηθήσει τους παίκτες να εγγραφούν στα διάφορα κολλέγια.

ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ