Στο στόχαστρο της Κομισιόν Μπάρτσα-Ρεάλ

Στο στόχαστρο της Κομισιόν Μπάρτσα-Ρεάλ

Η Κομισιόν επιβεβαίωσε σήμερα την έναρξη έρευνας για πιθανή παράνομη ενίσχυση από το κράτος επτά ισπανικών ομάδων. Αυτές είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η Οσασούνα, η Βαλένθια, η Έρκουλες και η Έλτσε.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι αυτοί οι σύλλογοι επωφελήθηκαν από μέτρα που θα μπορούσαν να παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Επί παραδείγματι, όπως εγγυάται το Βαλενθιάνικο ινστιτούτο οικονομίας τα μέτρα αυτά ήταν ελάφρυνση φορολογίας αλλά και συμφέρουσα ανταλλαγή όπως αυτή της Ρεάλ και του Δημαρχείου Μαδρίτης.

Η Μπιλμπάο αποτελεί αντικείμενο έρευνας εξαιτίας της ανοικοδόμησης του νέου Σαν Μαμές, στην οποία φαίνεται να έχει συμμετοχή η κυβέρνηση της Χώρας των Βάσκων, του Δημαρχείου, της Κούτσαμπανκ και τους Επαρχιακού Συμβουλίου.

Στους συλλόγους της Βαλένθια, που είναι ο ομώνυμος σύλλογος, η Έλτσε και η Έρκουλες, φαίνεται πως έχει μοιραστεί οικονομική ενίσχυση 118 εκ ευρώ, που δεν επέστρεψαν ποτέ. Ο Υπουργός οικονομικών, Χουάν Κάρλος Μοράγιες, υπερασπίστηκε και ενέκρινε την έρευνα λέγοντας πως «Καταλάβαμε πως νοθεύουν τον ανταγωνισμό και τις μετεγγραφές. Τώρα θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα.»

Μάλιστα, το αρμόδιο της ΕΕ σκοπεύει να διερευνήσει πιθανά φορολογικά προνόμια που χορηγήθηκαν από το 1990 μέχρι σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα, την Μπιλμπάο και την Οσασούνα.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ