Στα μέτρα του Μουρίνιο

Στα μέτρα του Μουρίνιο

Πήρε αυτό που ζητούσε από την αρχή ο Μουρίνιο! Με ακόμη μία άριστη τακτικά παράταξη, απέσπασε το 0-0 από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Λονδίνου.

Η Ατλέτικο διατήρησε από το ξεκίνημα την κατοχή την οποία όμως δεν ήξερε πως να τη διαχειριστεί, όπως και οι «μπλε», που όσες φορές επιχείρησαν να «βγουν» απ’ το καβούκι τους εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους αμυντικούς των Μαδριλένων. Έτσι, με εξαίρεση το επικίνδυνο σουτ του Σουάρες στο 34’, η Τσέλσι πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα απέναντι στους μεσοεπιθετικούς της Ατλέτικο.

Με την ίδια συνταγή συνέχισε η Τσέλσι και στο δεύτερο μέρος. Οι Λονδρέζοι, αν και είχαν ανεβάσει ελαφρώς τις γραμμές τους στο γήπεδο, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή τους στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και παρά τις ορέξεις του Ντιέγκο κρατούσαν «θωρακισμένη» την περιοχή του Σβάρτσερ καθώς ο Κέιχιλ ο οποίος είχε αναλάβει να τον «εξαφανίσει» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Όσο πλησίαζε το φινάλε του ματς, η Τσέλσι έπαιζε ακόμη πιο αμυντικά θέλοντας να κρατήσει το μηδέν και όχι να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν ορθολογικά όμως ήταν αδύνατο να βρουν κενούς χώρους. Η είσοδος των Τουράν και Βίγια (οι οποίοι φάνηκε πως έπρεπε να ξεκινήσουν βασικοί), αλλά και η αναγκαστική αποχώρηση του πολύ σταθερού Τέρι, δεν βοήθησαν τους Μαδριλένους. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Έρικσον και η ομάδα του Μουρίνιο με τη γνωστή πλέον τακτική του πήρε το προβάδισμα ενόψει επαναληπτικού.

Πολλά προβλήματα πάντως για τη Τσέλσι (και πριν τον αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ) καθώς εκτός από τους τραυματίες Τσεχ και Τέρι, που αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμών (και δεν ακόμη γνωστή η σοβαρότητά τους), χάνει στη ρεβάνς τους Μίκελ και Λάμπαρντ λόγω καρτών. Για την Ατλέτικο θα απουσιάσει ο Γκάμπι, που επίσης συμπλήρωσε κάρτες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ (79′ Σόσα), Ραούλ Γκαρθία (86′ Βίγια), Κόκε, Ντιέγκο (60′ Αρντά Τουράν), Ντιέγκο Κόστα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ (18′ Σβέρτσερ), Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (73′ Σέρλε), Άσλεϊ Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Ουίλιαν (94′ Ντεμπά Μπα), Τόρες.

ΠΗΓΗ: pamesports

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ