Σάλος με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Φαν Μπάστεν – Η συγγνώμη του θρύλου του ολλανδικού ποδοσφαίρου

Σάλος έχει προκληθεί στην Ολλανδία για το ατόπημα του Μάρκο Φαν Μπάστεν, ο οποίος απηύθυνε ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην ολλανδική τηλεόραση.

Ο άλλοτε ηγέτης των «οράνιε» εργάζεται ως τηλεοπτικός σχολιαστής και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στον αγώνα Αγιαξ-Αλμέλο (4-1) όταν δημοσιογράφος του ολλανδικού Fox Sports ολοκλήρωσε μία συνέντευξη με τον Γερμανό προπονητή, Φρανκ Βόρμουθ, ακούστηκε να λέει «δεν είναι και φοβερό, sieg Heil». Δηλαδή, “ζήτω η νίκη”, έναν χαιρετισμό που είχε επικρατήσει στη ναζιστική Γερμανία.

Όλα αυτά σε μια αγωνιστική που ήταν αφιερωμένη στη μάχη κατά του ρατσισμού .

Όπως ήταν φυσικό, τα λόγια του Φαν Μπάστεν ο οποίος έχει βραβευτεί τρεις φορές με την «Χρυσή Μπάλα», προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, οι οποίες εκφράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter. Μάλιστα, η «γκάφα» του Φαν Μπάστεν, ήλθε σε μία στιγμή, που οι ολλανδικοί σύλλογοι έλαβαν μία σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

«Δεν ήταν πρόθεση μου να προκαλέσω, απλώς ήθελα να εξηγήσω τι είπε ο δημοσιογράφος. Ήταν ένα κακόγουστο αστείο» δήλωσε ο Ολλανδός πρώην επιθετικός ζητώντας δημοσίως συγγνώμη.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού, σχολίασε: «Αυτά τα σχόλια είναι ακατάλληλα, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά».

.Δείτε το στιγμιότυπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ