Σάκκαρη: Δεν είμαι φαβορί – Η Ραντουκάνου έχει κάνει το τουρνουά της ζωής της

H Μαρία Σάκκαρη μαζί με την Αρίνα Σαμπαλένκα και τις νεαρές, Έμα Ραντουκάνου και Λέιλα Φερνάντεζ, συνθέτουν την τετράδα των ημιτελικών του US Open. Η μεγάλη τους ευκαιρία για ένα κορυφαίο ραντεβού, αφού καμία από τις τέσσερις δεν έχει αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam.

Μία Ολυμπιονίκης και δύο πρώην νικήτριες Grand Slam δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών, μπροστά στις έφηβες Ραντοκάνου και Φερνάντεζ. Η 18χρονη Βρετανή έγινε η πρώτη που, ξεκινώντας από τα προκριματικά, έφτασε στην τελική τετράδα στο τουρνουά, αποκλείοντας στα προημιτελικά την «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς. Ωστόσο, για να φτάσει στον τελικό στη Νέα Υόρκη, η Ραντουκάνου θα χρειαστεί να ξεπεράσει τα ξημερώματα και το εμπόδιο της Μαρίας Σάκκαρη.

Σάκκαρη: Δεν είμαι φαβορί

Μαρία Σάκκαρη

«Έχει κάνει το τουρνουά της ζωής της. Αξίζει να είναι εδώ», δήλωσε η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία κέρδισε τρεις αθλήτριες από το Top-10 (Πέτρα Κβίτοβα, Καρολίνα Πλίσκοβα και Μπιάνκα Αντρεέσκου) για να φτάσει στα ημιτελικά. «Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου το φαβορί. Νομίζω ότι όλοι έχουμε ίσες πιθανότητες να κερδίσουμε τους ημιτελικούς και στη συνέχεια να κερδίσουμε τον τίτλο».

Τι δήλωσε η Ραντουκάνου

Ραντουκάνου-Σάκκαρη

Η Ραντουκάνου, που έφτασε στον τέταρτο γύρο του Wimbledon τον Ιούλιο, μπορεί να γίνει η πρώτη αθλήτρια από τα προκριματικά, που θα φτάσει σε τελικό Grand Slam, ελπίζοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει εκεί την Φερνάντεζ, την οποία γνωρίζει καλά. «Γνωρίζω τη Λέιλα από τότε που ήμασταν παιδιά, κάτω των 12 ετών», είπε. «Παίζαμε στο Orange Bowl και σε όλα αυτά τα τουρνουά. Την αντιμετώπισα στο Junior Wimbledon. Το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο εδώ, στον ημιτελικό του US Open, είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει».

Η Φερνάντεζ έφτασε στα ημιτελικά μια μέρα μετά τα 19α γενέθλιά της, με νίκη επί της Ελίνα Σβιτολίνα, η τελευταία σε μια σειρά ανατροπών στο US Open, όπου απέκλεισε τις πρώην νικήτριες, Ναόμι Οσάκα και Αντζελίκ Κέρμπερ.

«Είμαστε όλοι πολύ πεινασμένοι να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο του τένις», είπε η Καναδή. «Γνωρίζω μερικούς από τους παίκτες από τις περιοδείες των junior. Πάντα αστειευόμασταν ότι θα είμαστε στη μεγάλη σκηνή μαζί. Χαίρομαι που κάνουμε τόσο υπέροχους αγώνες. Αυτό το τουρνουά αποδεικνύει πόσο καλά προσαρμοζόμαστε σε όλα».

Η Φερνάντεζ θα αντιμετωπίσει τη Λευκορωσίδα Σαμπαλένκα, η οποία κέρδισε την πρωταθλήτρια του Ρολάν Γκαρός Μπαρμπόρα Κρέϊτσικοβα για να φτάσει στον πρώτο της ημιτελικό στη Νέα Υόρκη. Η Σαμπαλένκα, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από την αντίπαλό της, ανυπομονεί για την αναμέτρηση με την «αγαπημένη» του κοινού. «Παίζει καλά, κινείται καλά. Θα έλεγα ότι δεν έχει τίποτα να χάσει», είπε η Σαμπαλένκα. «Παλεύει για κάθε πόντο. Το πλήθος την υποστηρίζει πολύ δυνατά. Θα είναι ενδιαφέρον».

Μαρία Σάκκαρη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη της και η αφιέρωση

Στα ημιτελικά του US Open προκρίθηκε για πρώτη φορά η Μαρία Σάκκαρη που επικράτησε με 2-0 (6-4, 6-4) της Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια ήταν καταιγιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην άλλοτε Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης να διεκδικήσει τη νίκη.

 

Αφιέρωσε την πρόκριση στην Ελλάδα και δήλωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της και πιστεύει στις δυνατότητές της και σε μια καλύτερη πορεία από το Roland Garros.

«Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και δεν είχα την ευκαιρία να το πως αυτό στο γήπεδο, αλλά αφιερώνω αυτή τη νίκη στην Ελλάδα, επειδή υποφέραμε πολύ τον προηγούμενο μήνα με τις πυρκαγιές. Το να κερδίζω για την Ελλάδα, να κάνω τους Έλληνες υπερήφανους και χαρούμενους, ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί ξέρετε πόσο αγαπώ τη χώρα μου» τόνισε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου.

«Σέρβιρα πολύ καλά, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κέρδισα 22 πόντους στη σειρά. Εντυπωσιάστηκα ακόμη και εγώ. Διαχειρίστηκα καλά την πίεση και τις προσδοκίες, ειδικά στο τέλος του αγώνα. Ήταν δύσκολο να το κλείσω, αλλά νομίζω τα πήγα αρκετά καλά. Είμαι στην καλύτερη ηλικία της καριέρας μου. Νιώθω πιο ώριμη από ποτέ. Ο κάθε παίκτης κάνει breakthrough σε διαφορετική ηλικία. Τώρα είναι πιθανότατα η ώρα μου, στα 26 μου. Δεν ήμουν τόσο καλή junior, δεν ήμουν αστέρι όταν ήμουν 18-19, χρειάστηκε να δουλέψω πολύ και να θυσιάσω πολλά από τη ζωή μου, αλλά τώρα με αποζημιώνει αυτό και στην ηλικία των 26 μπορώ να πετυχαίνω αυτά τα αποτελέσματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ