Ρότζερ Φέντερερ: Ο θρύλος των court είπε «αντίο» και αποθεώθηκε

Ο μύθος του τένις, Ρότζερ Φέντερερ αγωνιζόμενος στο διπλό με τον Ράφαελ Ναδάλ, έβαλε τέλος σε μια επική καριέρα 24 χρόνων στο Laver Cup. 

Τα ωραία δεν κρατάνε για πάντα. Έτσι και η καριέρα του Ελβετού Μαέστρου έφτασε στο τέλος της. Ο Ρότζερ Φέντερερ είπε «αντίο» στο άθλημα που ανέβασε όσο κανείς άλλος, αγωνιζόμενος δίπλα στον φίλο του και No1 rival, Ράφαελ Ναδάλ, στο Laver Cup. Απέναντί τους οι Αμερικανοί Σοκ και Τιάφο, που είχαν το καλύτερο… εισιτήριο για την τελευταία παράσταση, σε ένα κατάμεστο Ο2.

Ο 41χρονος, κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, μετά το τέλος του ματς ξέσπασε σε κλάματα, σε μια στιγμή που όλοι όσοι ασχολούνται με το τένις έχουν να του πουν ένα τεράστιο «ευχαριστώ».

Ο Ρότζερ έδωσε μια τελευταία γεύση από τη μαγεία του, κυρίως στο πρώτο σετ, στο πρώτο επίσημο ματς του τους τελευταίους 14 μήνες. Ο Ελβετός σήκωνε στο πόδι με κάθε άγγιγμά του τους fans στην O2 Arena, όπου κατέκτησε το πρώτο σετ μαζί με τον «αιώνιο» αντίπαλο και φίλο του.

Αποθέωση και δάκρυα για τον Φέντερερ

Ο αγώνας μικρή σημασία είχε σε ότι ακολούθησε. Ο Φέντερερ αφού χαιρέτησε έναν προς έναν τους παίκτες των δύο ομάδων, δέχτηκε ένα standing ovation που τον έκανε να λυγίσει.

Το ίδιο και ο Ναδάλ με τον Τσιτσιπά που δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

Αφού έπαιξε ένα βίντεο με στιγμές από την καριέρα του, αλλά και λόγια αντιπάλων του, ήρθε η ώρα να μιλήσει, κάτι που έκανε με πολλά δάκρυα συγκίνησης.

«Πρέπει να αντέξω… Ήταν μία υπέροχη μέρα. Είπα στα παιδιά ότι είμαι ευτυχισμένος κι όχι λυπημένος που φεύγω. Έκανα τα πάντα τελευταία φορά. Δεν είχα στρες. Αλλά χαίρομαι που έπαιξα το ματς. Το να παίζω με τον Ράφα και να έχω τόσους θρύλους εδώ στο αντίο μου…Εκπληκτικό να έχω εδώ μαζί μου και τον Νόβακ με τον Αντι. Δεν ήθελα να είμαι μόνος στο τελευταίο ματς. Πάντα αισθανόμουν παίκτης ομάδας. Όχι μοναχικός. Είναι γιορτή για μένα και σας ευχαριστώ. Ημουν χαρούμενος που απλά έπαιζα τένις. Δεν περίμενα ότι θα κάνω τέτοια καριέρα. Ομως θα το έκανα ξανά από την αρχή» είπε αρχικά και ξέσπασε σε κλάματα.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με την σύζυγό του, Μίρκα, που μόλις την ανέφερε ξέσπασε για τα καλά.

«Αν δεν με παρακινούσε όλα αυτά τα χρόνια δεν θα συνέχιζα να παίζω. Σ’ ευχαριστώ» είπε και εκεί λύγισε όπως και ο Ναδάλ, που με δακρυσμένα μάτια προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει ότι το… άλλο του μισό στα γήπεδα, αποχωρεί οριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ