Ρανιέρι: Αυτή την Εθνική θέλω…

Ρανιέρι: Αυτή την Εθνική θέλω…

Τη φιλοσοφία του για το αγωνιστικό προφίλ αλλά και τη λειτουργία της Εθνικής μας ομάδας ανέπτυξε ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παρουσιάστηκε επίσημα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και αναφέρθηκε στην επιθυμία του για συνεργασία με τους προπονητές των ελληνικών συλλόγων προκειμένου να προωθηθούν νέοι ποδοσφαιριστές στην Εθνική και τόνισε πως σκοπός του είναι η “γαλανόλευκη” να γίνει πιο επιθετική. 

Ο Ιταλός προπονητής ρωτήθηκε για τον διάδοχο του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη, τις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών ενώ μίλησε και για τις κλήσεις του ενόψει του αγώνα με τη Ρουμανία. 

Η αρχική τοποθέτηση του Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν συνάντησα τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μου πρότεινε να αναλάβω την Εθνική Ελλάδας. Είχα κι άλλες προτάσεις αλλά συνήθως λειτουργώ με το ένστικτό μου. Είχα κι άλλες προτάσεις στο παρελθόν από εθνικές ομάδες τις οποίες δεν είχα αποδεχτεί. Γνωρίζω πολύ καλά την Ελλάδα, τα νησιά. Αγαπάω την Ελλάδα τον ελληνικό λαό οπότε ήταν πολύ εύκολο να αποδεχτώ αυτή την πρόταση. Είδα την Εθνική στο Μουντιάλ . 

Οι δύο προηγούμενοι προπονητές είχαν κάνει πολύ δουλειά και αυτή τη στιγμή είναι στο χέρι μου. Δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και δύσκολο. Στόχος είναι να φτάσουμε στο EURO. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες που έχουν δώσει πολλά και θα πρέπει να συνεχίσουν υπό τις οδηγίες μου. Κάλεσα παίκτες που έπαιξαν στο Μουντιάλ αλλά και άλλους που έχουν αγωνιστεί πριν από αυτή τη διοργάνωση. Ένας προπονητής Εθνική δεν έχει πολύ χρόνο οπότε χρησιμοποιεί έναν βασικό κορμό. 

Ξεκινάμε με ένα δύσκολο ματς κεκλεισμένων των θυρών στο οποίο πρέπει να ανταποκριθούμε. Το επόμενο ματς με την Φινλανδία είναι κι αυτό πολύ δύσκολο. Έχουμε τη θέληση και την όρεξη για να δουλέψουμε. Μίλησα στο συμβούλιο της ΕΠΟ και είπα ότι θέλω να δουλέψω με όλες τις εθνικές ομάδες και να εργαστώ με τους μικρούς παίκτες γιατί αυτοί είναι το μέλλον της Εθνικής.

Έχω μιλήσει και με τους προπονητές των μικρών εθνικών ομάδων και μαζί θα φτιάξουμε ένα γενικό πλάνο για την εθνική ομάδα. Θα βάλω όλη την εμπειρία και όλες τις γνώσεις για να βοηθήσω τους νέους προπονητές έτσι ώστε να αφήσω κι εγώ κάτι πίσω μου. Αυτές είναι οι ιδέες μου κι έτσι θα πορευτώ στην Εθνική. Είμαι άνθρωπος θετικός κι όταν βάζω κάτι στο μυαλό μου κάνω τα πάντα για να το πετύχω».

Περισσότερα στο Pamesports.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ