Οι ελπίδες του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα για νίκη, σχεδόν εξανεμίστηκαν καθώς είχε ένα ‘κλατάρισμα’ στον πίσω δεξί τροχό του Fiesta WRC με αποτέλεσμα να σταματήσει για να τον αλλάξει, χάνοντας στην ουσία 3,32 λεπτά μέσα στην 14η ειδική, Κλένια – Μυκήνες 2.
Ετσι ο Φινλανδός έπεσε από την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στην τέταρτη, έχοντας πλέον διαφορά από τον πρωτοπόρο Λόεμπ περισσότερο από τρία λεπτά διαφορά (3:26,6).
«Αλλάξαμε τον πίσω δεξί τροχό. Πλαγιολίσθηση. Χτύπησα σε ανάχωμα και σκίστηκε το λάστιχο. Πίστευα ότι μπορώ να συνεχίσω έτσι, αλλά τελικά έσπασε ο τροχός 3 χλμ. πριν από τον τερματισμό και αναγκαστήκαμε να τον αλλάξουμε. Είμαι απογοητευμένος», δήλωσε μετά το τέλος της ειδικής, αναγνωρίζοντας ωστόσο το λάθος του.
Πέραν της ατυχία του Λάτβαλα, ο Σεμπάστιαν Λόεμπ συνεχίζει ακάθεκτος, κερδίζοντας και το δεύτερο πέρασμα στην Κλένια- Μυκήνες. Αυτή είναι η τρίτη ειδική που ο γάλλος οδηγός της Citroen επικρατεί προς το παρόν.
Πίσω του πλέον στην γενική κατάταξη έχει τον Πέτερ Σόλμπεργκ με 21,9 δευτ. διαφορά. Ο Νορβηγός δεν θέλησε εδώ να πάρει κάποιο ρίσκο καθώς το θεώρησε επικίνδυνο και προσπάθησε απλά να έχει έναν γρήγορο ρυθμό. Η στρατηγική του αυτή του χάρισε την δεύτερη θέση στην ειδική. Πηγή: naftemporiki.gr