Πρώτη «γκέλα» για τη Λίβερπουλ

Πρώτη «γκέλα» για την Λίβερπουλ

To καλοκαίρι άφησε τη Λίβερπουλ για την Ουαλία και τη Σουόνσι. Έτσι στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού δεν ήθελε να αφήσει καμία παραπονεμένη.

Πέτυχε γκολ, έκανε ασίστ, αλλά και δυο… δώρα στους «κόκκινους» βάζοντας έτσι τη σφραγίδα στο 2-2! Η Λίβερπουλ έχασε το απόλυτο, τον Κουτίνιο, αλλά έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στα θετικά για τους φιλοξενούμενους η εμφάνιση του Μόουζες που σκόραρε στο ντεμπούτο του.

Πριν, οι δύο ομάδες μπουν στο ρυθμό του ματς ο Σέλβεϊ έστειλε μήνυμα απειλητικό στην πρώην του ομάδα, αφού μόλις στο 2′ κέρδισε κόντρες και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, αλλά και το γρηγορότερο της νέας αγωνιστικής χρονιάς. 

Η σέντρα έγινε και ο πρώην «κόκκινος» θέλησε να κάνει… δώρο στην πρώην του, τραγικό γύρισμα και ο Στάριτζ ισοφάρισε σε 1-1. Ο διεθνής φορ τα κάνει όλα φέτος, είναι ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα ματς της σεζόν, ενώ ήταν το 12ο στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Το γκολ έδωσε το πάνω χέρι στη Λίβερπουλ, η οποία πήρε τον έλεγχο, πίεσε και απείλησε. Στο 25′ είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Βορμ έσωσε την ομάδα του με εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Στάριτζ. 

Οι «κόκκινοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και ο Σέλβεϊ τους βοήθησε ξανά για ακόμα ένα τέρμα. Πολύ άσχημη μεταβίβαση στο 36′, ο Μόουζες με εξαιρετική ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-1. Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό ματς της Πρέμιερ Λιγκ στο οποίο σημειώθηκαν περισσότερα από δυο τέρματα στο α’ μέρος. Πάντως, στο 37′ η Σoυόνσι βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μπόνι δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα και ο Σκρτελ έδιωξε τον κίνδυνο. 

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο β’ μέρος, αλλά ο Γουίσντομ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη. Οι «κόκκινοι» είχαν εξαιρετική κυκλοφορία, πίεση, αλλά ο ρυθμός της έπεσε κατακόρυφα μετά και τον τραυματισμό του Κουτίνιο στο 54′. Η Σουόνσι έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και ο Σέλβεϊ στο 64′ έδωσε απαντήσεις. Με γυριστή κεφαλιά βρήκε τον Μίτσου ο οποίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-2. Ο Ντε Γκούζμαν έδινε πλέον ρυθμό, η Σουόνσι ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, αλλά εκτός από δυο καλές φάσεις με Ντε Γκούζμαν, Μίτσου δεν πήρε κάτι περισσότερο.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ