Πρώην τενίστρια κατήγγειλε τον προπονητή της: «Με βίασε 400 φορές, σκεφτόμουν την αυτοκτονία»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις της πρώην τενίστριας Ανζελίκ Κουσί που κατήγγειλε ότι ο προπονητής της την βίαζε επανειλημμένως από τα 12 ως τα 14 έτη της, ακόμη και τρεις φορές την ημέρα. Η 36χρονη Γαλλίδα κατέθεσε εναντίον του Andrew Gueddes, του προπονητή της που καταδικάστηκε για πολλαπλούς βιασμούς παιδιών.

Ο Andrew Gueddes, ο οποίος άρχισε να προπονεί την Ανζελίκ Κουσί το 1999 στο κλαμπ Sarcelles (Val-d’Oise) όταν ήταν 12 ετών, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης το 2021 για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων κοριτσιών ηλικίας 12 έως 17 ετών.

«Βιάστηκα σχεδόν 400 φορές από τον προπονητή μου στο τένις σε διάστημα δύο ετών» δήλωσε η Ανζελίκ στο «France Info» τον Μάιο του 2023.

Η 36χρονη Γαλλίδα κατέθεσε ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής που ασχολείται με τις υποτιθέμενες λειτουργικές ελλείψεις στις αθλητικές ομοσπονδίες, το αθλητικό κίνημα και τα αθλητικά όργανα στη Γαλλία. Σύμφωνα με την Marca, στη σκληρή κατάθεσή της στο Palais de Bourbon στο Παρίσι, την οποία αναπαρήγαγε η εφημερίδα «Le Parisien», η πρώην τενίστρια είπε ότι «σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω» και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια ενός 15ήμερου καμπ στο La Baule «με βίαζε τρεις φορές την ημέρα. Το πρώτο βράδυ μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιό του και δεν το έκανα. Και μετά ήρθε στο δικό μου. Ήταν χειρότερα. Ήμουν φυλακισμένη, δεν μπορούσα να βγω έξω όταν ήθελα».

Όπως δήλωσε «θυμάμαι με τρόμο τα 13 βήματα που με χώριζαν από το δωμάτιό του για να πάω και να βιαστώ». Η Ανζελίκ Κουσί αποκάλυψε ότι ο προπονητής της για να την τρομάξει της είπε ακόμη και ότι είχε AIDS: «Έζησα από 13 έως 18 ετών νομίζοντας ότι είχα AIDS».

«Ήταν γνωστό»

Η Ανζελίκ Κουσί κατήγγειλε ότι «στον κόσμο του τένις ήταν γνωστό ότι η συμπεριφορά του με νεαρά κορίτσια δεν ήταν η σωστή» και ότι όταν μια γυναίκα παραπονέθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου η απάντηση ήταν «ναι, αλλά μας φέρνει τίτλους».

«Δεν μιλάω για μένα γιατί δεν το ήξερα. Αλλά για τους άλλους, υπήρχαν πάντα εκείνοι που έλεγαν: “ναι, είναι με…, βγαίνει με…”. Αλλά στα 38 σου δεν βγαίνεις με μια κοπέλα 15 ετών, πόσο μάλλον όταν την προπονείς», εξήγησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ