Πόλο: Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος οι νεάνιδες

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων που διεξάγεται στο Σίμπενικ της Κροατίας θα διεκδικήσει την Κυριακή η Ελλάδα.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε με 9-7 της Ιταλίας στον ημιτελικό, εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο, και σήμερα απέναντι στην Ρωσία, η οποία απέκλεισε με 11-9 την Ουγγαρία θα αγωνιστεί για το χρυσό.

Με όπλο την σπουδαία της άμυνα η Ελλάδα έφτασε στον μεγάλο τελικό αποκλείοντας μια σπουδαία αντίπαλο, την Ιταλία, η οποία θα παίξει στον μικρό τελικό (20:30) με την Ουγγαρία για το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-1 με την Χαλδαίου, αλλά στο φινάλε του πρώτου οκτάλεπτου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-3 και στην αρχή του δεύτερου η Ντι Μαρία “έγραψε” το 2-4.

Μ’ ένα σερί 4-0 και με σκόρερ την Τριχά (2) και τις Σάντα, Χαλδαίου στο 7.21′ του τρίτου οκτάλεπτου  η Ελλάδα πέρασε και πάλι μπροστά με 6-4.

Οι Ιταλίδες “απάντησαν” μ’ ένα σερί 3-0 και θα φτάσουν στο 6-7 με την Πάπι στο 2.16′ του τρίτου οκτάλεπτου. Στο 6.37′ πριν το φινάλε η Τσιμάρα ισοφάρισε σε 7-7.

Στο 3.53′ η Σάντα στον παραπάνω έδωσε προβάδισμα με 8-7 και στο 2.27′ η Τορνάρου με νέο γκολ στον παραπάνω «σφράγισε» την πρόκριση!

Τα οκτάλεπτα:2-3, 3-1, 1-3, 3-0

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ