ΦΩΤΟ-Η φτώχεια θέλει… Μουντιάλ

ΦΩΤΟ-Η φτώχεια θέλει… Μουντιάλ

Η λάμψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκέπασε για λίγο με…χρυσόσκονη τα βαθύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν τη Βραζιλία και είχαν βυθίσει τη χώρα σε αναταραχή λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με την ίδια τη ζωή των κατοίκων από τα παιδικά τους χρόνια  και η μπάλα είναι η απόλυτη «θεά», ένας ολόκληρος λαός έχει καθηλωθεί μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες. Ακόμη και στα δημόσια ουρητήρια έχουν τοποθετηθεί τηλεοράσεις, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να μην χάνουν ούτε λεπτό από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι φωτογραφίες, όμως, από τις παραγκουπόλεις, τις φαβέλες, όπου οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της εθνικής τους ομάδας, αποτυπώνουν ανάγλυφα το πρόβλημα της ανισότητας: Από τη μια το ακριβότερο Μουντιάλ μέχρι σήμερα και από την άλλη η φτώχεια και η εξαθλίωση τεράστιας μερίδας του πληθυσμού.

Παρότι κάποιες από τις φαβέλες είναι πολύ κοντά  στα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι περισσότεροι κάτοικοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους από κοντά, καθώς δεν έχουν αρκετά χρήματα, για να αγοράσουν εισιτήριο και να βρεθούν στη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το Forbes, η Βραζιλία είναι η πέμπτη χώρα στη λίστα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και την ίδια ώρα περίπου 31 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (δηλαδή με περίπου 1,25 δολάρια την ημέρα).

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ