ΦΩΤΟ-Εκεί που θα ταξιδέψει η Εθνική

ΦΩΤΟ-Εκεί που θα ταξιδέψει η Εθνική

Το Μπέλο Οριζόντε με τα πάρκα, η Νατάλ με τον ήλιο και η Φορταλέζα με την πεντακάθαρη θάλασσα. Αυτές είναι οι τρεις πόλεις της Βραζιλίας, στις οποίες θα παίξει η Εθνική.

Μπέλο Οριζόντε: ο καλός ορίζοντας

Το Μπέλο Οριζόντε (πορτογαλικά: Belo Horizonte, καλός ορίζοντας) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της βραζιλιάνικης πολιτείας Μίνας Ζεράις, στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Η πόλη σύμφωνα με την απογραφή του 2010 έχει 2.475.440, ενώ η μητροπολιτική περιοχή του έχει 5.497.922, γεγονός που την κατατάσει ως την τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα, μετά το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πόλη έχει χτιστεί πάνω σε πολλούς λόφους και περιβάλλεται τελείως από βουνά. Γύρω από τον αστικό ιστό της πόλης βρίσκονται μεγάλα πάρκα, όπως Παρκ ντας Μανγκαμπέιρας, το οποίο έχει έκταση 2,35 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει δάση.

Υπήρχε οικισμός στην περιοχή από τον 18ο αιώνα, αλλά η σημερινή πόλη όπως υπάρχει σήμερα, σχεδιαστήκε και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1890 για να αντικαταστήσει το Ούρο Πρέτο ως πρωτεύουσα της πολιτείας. Η πόλη σήμερα είναι ένας συνδυασμός παλαιών και σύγχρονων κτιρίων και περιλαμβάνει επίσης μερικά γνωστά βραζιλιάνικα ορόσημα, όπως η λιμνοθάλασσα Παμπούλα. Οι σχεδιαστές της πόλης Ααράο Ρέις και Φρανσίσκο Μπικάλο, εμπενεύστηκαν από την πολεοδομία της Ουάσινγκτον.

Στην περιοχή που περιβάλλει το Μπέλο Οριζόντε υπάρχουν πάρκα μεγάλης φυσικής αφθονίας όπως το Mangabeiras, που βρίσκονται έξι χιλιόμετρα από το κέντρο στην περιοχή Serra do Curral.

Αυτό το πάρκο παρέχει μια καταπληκτική άποψη τηε πόλης (πανοραμική θέα) και εκτείνεται σε μια έκταση 2.35 εκατομμυρίων τετρ.μέτρων, των οποίων 900 000 τετρ.μέτρα είναι παρθένο δάσος. Υπάρχει επίσης το πάρκο Mata do Jambeiro επεκτείνεται άνω των 912 εκταρίων, με τη χαρακτηριστική βλάστηση του ατλαντικού δάσους. Εκεί υπάρχουν περισσότερα από εκατό είδη πουλιών και δέκα διαφορετικά είδη θηλαστικών.

Η πόλη είναι επίσης κύριο πολιτιστικό κέντρο, με περισσότερα από εννέα πανεπιστήμια, ένα ιστορικό μουσείο, πολυάριθμες βιβλιοθήκες, και αθλητικά στάδια.

Το Μπέλο Οριζόντε είναι το κέντρο διανομής και επεξεργασία μιας περιοχής πλούσιας σε γεωργία και μεταλλεία και ο πυρήνας ενός βιομηχανικού κέντρου σε άνθιση. Οι κύριες κατασκευές της είναι χάλυβας, προϊόντα χάλυβα, αυτοκίνητα, και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Ο χρυσός, το μαγγάνιο, και οι πολύτιμοι λίθοι της περιοχής υποβάλλονται σε επεξεργασία στην πόλη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ