Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά» – Τα χαμόγελα από τις κόρες του και οι σέλφι του Ινφαντίνο

Η Βραζιλία θρηνεί για την απώλεια του δικού της θρύλου, του Πελέ. Από τη Δευτέρα, οπότε και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «βασιλιά» των γηπέδων, σχηματίζονται ουρές φίλων της Σάντος και όχι μόνο, που θέλουν να πουν το «δικό τους αντίο».

Το τελευταίο αντίο στον Πελέ – Χιλιάδες Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν τον «βασιλιά» σε λαϊκό προσκύνημα

Η Σάντος άνοιξε τις πόρτες στο γήπεδό της των 16.000 θέσεων, το πρωί της Δευτέρας και μια σταθερή ροή φιλάθλων άρχισε να περνάει δίπλα από τη σορό του Πελέ, που βρισκόταν μέσα σε ένα μαύρο φέρετρο στο κέντρο του γηπέδου, καλυμμένο με λουλούδια και ντυμένο με πέπλο. Οι κερκίδες γύρω του ήταν ντυμένες με πανό της αγαπημένης τους ομάδας του και ένα μήνυμα: «Viva o rei» ή «Ζήτω ο βασιλιάς».

Έξω από το στάδιο, οπαδοί από όλη τη Βραζιλία και όχι μόνο είχαν παραταχθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής, με περισσότερους από 17.000 ανθρώπους να αποχαιρετούν τον Πελέ τις 8 πρώτες ώρες του λαϊκού προσκυνήματος.

Πελέ: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του γιου του πάνω από το φέρετρο – ΦΩΤΟ

Πελέ- λαϊκό προσκύνημα

Μετά το λαϊκό προσκύνημα, η νεκρική πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, θα περάσει από το σπίτι της μητέρας του, Δόνα Σελέστε και θα καταλήξει στο Νεκροταφείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης, όπου θα τελεστεί ιδιωτική ταφή στις 10 το πρωί σήμερα, Τρίτη (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας).

Ινφαντίνο: «Ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ σε κάθε χώρα του κόσμου» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος εντοπίστηκε πριν από ένα χρόνο.

Δείτε LIVE το λαϊκό προσκύνημα

Τα χαμόγελα και οι σέλφι πάνω από το φέρετρό του

Στο κέντρο του γηπέδου, εκεί που τοποθετήθηκε η σορός του Πελέ, βρίσκεται η οικογένειά του, μεταξύ των οποίων ο γιος του, Εντίνιο (πρώην τερματοφύλακας της Σάντος), αλλά και οι δύο κόρες του, Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο και Φλάβια Κριστίνα Κουρτς.

Οι δύο κόρες του Πελέ, ωστόσο, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με κόσμο πάνω από το φέρετρο του πατέρα τους, με την Κέλι μάλιστα να ποζάρει άκρως χαμογελαστή.

κόρες Πελέ
Φωτογραφία: AP Photo-Matias Delacroix

Ευκαιρία για φωτογραφίες δεν έχασε ούτε ο Ινφαντίνο, που βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του Πελέ και δίπλα στο σημείο όπου βρίσκεται το άψυχο σώμα του Βραζιλιάνου θρύλου.

Ινφαντίνο -Πελέ
Φωτογραφία: AP Photo

Ο πρόεδρος της FIFA φαίνεται να βγάζει σέλφι, λίγο αφότου αποχαιρέτησε ο ίδιος τον «βασιλιά», με άτομα που βρίσκονται γύρω από το φέρετρο. Ήταν από τους πρώτους που μετέβη στο σημείο του λαϊκού προσκυνήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ