ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Προσέφυγαν στο ΣτΕ

Της Άννας Κανδύλη

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού τους που δεν τους επιτρέπει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

Παράλληλα, αιτούνται την έκδοση προσωρινής διαταγής, ενώ κατέθεσαν και αίτημα αναστολής της απόφασης.

Η ομάδα της Ξάνθης ζητά επιπλέον να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού(ΕΕΑ) και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Τι υποστηρίζουν

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση του πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι προσφεύγουσες ομάδες υποστηρίζουν ότι από τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και πλήγμα στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους.

Επιπλέον, οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής για το 2020-2021 στο Champions League ενώ υποστηρίζουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων από την πώληση εισιτηρίων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.