ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Μπεϊτάρ, δεν φοβάμαι κάτι»

Την πίστη τους ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να βάλει αύριο απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League (20:30, Νovasports Prime), τις βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εξέφρασαν οι Ραζβάν Λουτσέσκου, Χάρης Τσιγγάρας.

Ο τεχνικός και ο 22χρονος μέσος του «Δικεφάλου» τοποθετήθηκαν σε εκπροσώπους του Τύπου, στο γήπεδο της Τούμπας, στην καθιερωμένη συνέντευξη πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, με τον Λουτσέσκου να αναφέρει αρχικά:

«Είμαστε σε καλή περίοδο, με καλή δουλειά από όλους. Αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι ποδόσφαιρο, δεν ξέρεις ποια θα είναι η αντίδραση των ομάδων. Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, στα οποία δεν ξέρεις αν υπάρχει χημεία, καλός ρυθμός. Είχαμε διάθεση και προσήλωση από τους παίκτες σε υψηλά επίπεδα. Δεν ξέρω αν ήταν μάθημα για την ομάδα ο περυσινός αποκλεισμός (σ.σ. από τη Λέφσκι Σόφιας), διότι παίκτες έφυγαν, κάποιους έχουμε από εκείνο το γκρουπ, στους οποίους δεν ξέρω αν έχει μείνει κάτι. Από πλευράς στρατηγικής, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όπως ήμασταν τότε, είμαστε και τώρα. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε παίκτες που ξέρουν καλύτερα τη φιλοσοφία της ομάδας, υπάρχει καλύτερη χημεία. Πέρυσι ήμασταν με μια ομάδα, με την οποία δεν είμαστε προετοιμασμένοι».

Για το αν φοβάται, εξαιτίας της απουσίας από το αυριανό ματς των Ντόουγκλας Αουγκούστο και Αντρέ Βιεϊρίνια, λόγω τιμωρίας από την περυσινή σεζόν (σ.σ. είχαν δεχτεί κάρτες στο δεύτερο ματς με τη Λέφσκι), σχολίασε: «Φόβος; Όχι, εδώ και καιρό έχω ξεχάσει αυτό το συναίσθημα. Η συγκέντρωση είναι θέμα για την παρουσία μας. Η πίστη που έχω στην ομάδα είναι μεγάλη, η διάθεση των παικτών είναι στο 100% και ήταν ευχαρίστηση για μένα να προπονώ την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας. Δε μιλώ ποτέ για τους παίκτες που θα λείπουν, όσοι παίκτες παίξουν θα έχουν την ευκαιρία τους. Υπάρχουν οι προσδοκίες από τους ίδιους, αλλά και από την ομάδα. Θα πρέπει να φέρουν εις πέρας ό,τι τους ζητηθεί».

Ερωτηθείς για Ντόουγκλας Αουγκούστο και την άρνηση του ΠΑΟΚ να τον παραχωρήσει στη Ναντ, απάντησε: «Πάντα είχα καλή σχέση μαζί του, τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχω προπονήσει. Ισως να είναι λίγο απογοητευμένος από την απόρριψη της πρότασης που προέκυψε για να πάει σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, αλλά, από την άλλη, θα πρέπει να σκεφτεί ότι είναι σε ένα μέρος που τον σέβονται και τον εκτιμούν».

Για τη συνέχεια των μεταγραφικών κινήσεων του ΠΑΟΚ και το αν θα υπάρχει άλλη παραχώρηση παίκτη, είπε: «Όσοι ποδοσφαιριστές είναι στην ομάδα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα, δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο για μεταγραφές. Ευχή μου είναι να μην υπάρξει άλλη παραχώρηση. Στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από μέρα σε μέρα».

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θέλησε να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του για αύριο. Αρκέστηκε να πει πως «έχουμε τη φιλοσοφία μας, πάνω-κάτω ξέρετε πως θέλουμε να παίζουμε, με συγκέντρωση και επιβολή στον αντίπαλο, οργανωμένοι σε κάθε πτυχή. Η διαφορετική ποιότητα παικτών αλλάζει, κάποιες στιγμές, τον αγωνιστικό τρόπο μας. Είμαστε στο ξεκίνημά μας, κάποιοι παίκτες ήρθαν, κάποιοι έφυγαν, όλα εξαρτώνται από τη χημεία, τη διάθεση. Η ατομική ποιότητα των παικτών μπορεί να εξισορροπήσει το έλλειμμα χημείας που υπάρχει. Αύριο είναι το πρώτο ματς, έχουμε να δώσουμε δύο παιχνίδια με την Μπεϊτάρ. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν όντας πιο έτοιμοι από όσο περιμέναμε. Πριν από 2-3 χρόνια δε θα έβαζα έναν παίκτη που ήρθε στην ομάδα δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο επίσημο ματς. Το ποδόσφαιρο σου φέρνει νέες προκλήσεις, όμως και εγώ μαθαίνω. Ενδεχομένως να χρησιμοποιήσω κάποιους, ίσως όχι».

Για την Μπεϊτάρ ανέφερε: «Κάθε ομάδα έχει την ταυτότητά της. Μετά το παιχνίδι τους στον τελικό του Σούπερ Καπ, παρατήρησα τη συμπεριφορά τους, είναι μια ομάδα που κλείνει τους χώρους. Δεν περιμένω διαφορετική τακτική τους για αύριο, αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί να σου δώσει νέες καταστάσεις. Με γνώμονα αυτό, έχουμε προετοιμαστεί για διάφορα σενάρια. Υπάρχει και η ικανότητα των παικτών να αναγνωρίζουν καταστάσεις για να ανταποκριθούν σε κάθε ερέθισμα που θα έχουν στη διάρκεια του παιχνιδιού».

Τσιγγάρας: «Μας ευνοεί η έδρα μας για αύριο»

Ο Χάρης Τσιγγάρας, ο οποίος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, μετά τον περυσινό δανεισμό του στην Τουλούζ, δήλωσε: «Δε νιώθω καμία πίεση, νιώθω καλά, έκανα ένα χειρουργείο, είμαι καλά, όλα θα πάνε καλά. Είναι προτεραιότητα στο παιχνίδι να μη δεχθείς γκολ. Μας ευνοεί η έδρα μας για αύριο, πάνω από όλα, όμως, είναι τι θα κάνουμε εμείς. Θέλουμε να βάζουμε γκολ και να μη δεχόμαστε. Οταν είμαστε όπως πρέπει, μπορούμε να φτάσουμε μακριά. Πάμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο φέτος, πάμε για το καλύτερο. Ηταν ατυχές γεγονός ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός μας πέρυσι από τη Λέφσκι».

Για την Μπεϊτάρ ο 22χρονος μέσος σχολίασε: «Ξέρουμε κάποια πράγματα, στο τελευταίο παιχνίδι τους έπαιξαν πιο αμυντικά. Ξέρουμε τι έχουμε δουλέψει και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Δεν έχω προτίμηση στο σκορ, το ζήτημα είναι βάλουμε όσα περισσότερα γκολ γίνεται και να μη δεχτούμε γκολ από τον αντίπαλο».

Σε ερώτηση για τις αγωνιστικές επιδιώξεις του, τη συνεργασία του με τον Στέφαν Σβαμπ, αλλά και αν του έλειψε ο ΠΑΟΚ είπε: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς του ΠΑΟΚ. Θέλω το ντάμπλ στην Ελλάδα και να βαδίσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Υπάρχει μεγαλύτερη εξέλιξη και για μένα και τον Στέφανο. Οσο παίζεις και προπονείσαι με κάποιον, αποκτάς μεγαλύτερη χημεία μαζί του. Με τον Στέφανο είμαστε καλά και εκτός γηπέδου, μιλούσαμε και όσο έλειπα, είμαστε καλά. Εδώ είναι το σπίτι μου. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για το καλό μου, επέστρεψα στην ομάδα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ