Ολυμπιακοί Αγώνες: Πανηγυρικά στα προημιτελικά η Εθνική Πόλο – Η νίκη απέναντι στις ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο εξασφάλισε πανηγυρικά η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε ευκολότερα του αναμενομένου των ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των Αγώνων με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω της Ιταλία και Ουγγαρία.

Η κατάταξη στον όμιλο, βέβαια, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, καθώς τα πάντα θα κριθούν στον προημιτελικό της Τετάρτης (4/8). Εκεί, η εθνική θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του αγώνα μεταξύ Σερβίας και Μαυροβουνίου, που θα γίνει σήμερα στις 8 π.μ.

Δύο μακρινά σουτ του Σκουμπάκη και του Φουντούλη έδωσαν γρήγορο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, η οποία με πολύ αποτελεσματική άμυνα είχε τον έλεγχο του αγώνα και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 6-2 στη δεύτερη. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά (καθώς ήταν οριστικά τέταρτοι πριν τα σημερινά ματς), κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την χαλάρωση και τα λάθη των διεθνών και μείωσαν σε 6-4 με τους Ομπερτ και Ιρβινγκ, στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Ντίνου Γενηδουνιά (το πρώτο με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης) αποκατέστησαν γρήγορα τη διαφορά. Το υπόλοιπο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε… ελληνικό πάρτι, με Γενηδουνιά και Φουντούλη να «βομβαρδίζουν» (πέντε και τέσσερα γκολ αντίστοιχα) και την άμυνα να είναι αδιαπέραστη (2/14 οι ΗΠΑ σε παίκτη παραπάνω, 0/8 στο β΄ ημίχρονο!).

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ολοκλήρωσε αήττητο την παρουσία του στη φάση των ομίλων, έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει οποιονδήποτε αντίπαλο και κέρδισε αυτοπεποίθηση, όμως το… κοντέρ μηδενίζει πλέον και το ματς της Τετάρτης (4/8) είναι αυτό που καθορίζει την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση. Νίκη σημαίνει πρόκριση στην τετράδα (για δεύτερη φορά στην ιστορία του ελληνικού πόλο) και διεκδίκηση μεταλλίου, ενδεχόμενη ήττα θα καταχωρήσει το Τόκιο ως ακόμη μία χαμένη ευκαιρία

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 5-2, 3-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Σκουμπάκης (περιφέρεια), 2-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-1 Μπόουεν (π.π.), 3-1 Γενηδουνιάς (κόντρα), 4-1 Φουντούλης (περιφέρεια), 5-1 Βλαχόπουλος (πέναλτι), 5-2 Στίβενσον (π.π.), 6-2 Αργυρόπουλος (π.π.), 6-3 Ομπερτ (φουνταριστός), 6-4 Ιρβινγκ (περιφέρεια), 7-4 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 8-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-4 Αργυρόπουλος (φουνταριστός), 9-5 Ομπερτ (φουνταριστός), 10-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 11-5 Φουντούλης (κόντρα), 12-5 Γενηδουνιάς (π.π.), 13-5 Κολόμβος (φουνταριστός), 14-5 Φουντούλης (π.π.).

Η εθνική είχε 4/7 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Οι ΗΠΑ είχαν 2/14 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄09΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Σκουμπάκης (6΄01΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Αργυρόπουλος (3΄08΄΄ πριν τη λήξη του ματς).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Χούπερ, Βάβιτς, Ομπερτ 2, Ντάουμπε, Τσούπιντο, Χάλοκ, Γούντχεντ, Μπόουεν 1, Στίβενσον 1, Σμιθ, Ιρβινγκ 1, Χόλαντ

** Εκτός 12άδας από ελληνικής πλευράς έμεινε ο Κώατας Γαλανίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ