Ολυμπιακός – Γιώργος Μπαρτζώκας: «Κοιτάμε την αγορά, δεν θα πουλήσω τους παίκτες μου»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο προσθήκης στο ρόστερ του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του ενόψει της αυριανής (9/11, 19:15) αναμέτρησης με την Μπασκόνια για την 7η αγωνιστική της Euroleague, με την προϋπόθεσή, ωστόσο, ότι ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα κάνει την ομάδα καλύτερη.

Ο προπονητής των Πειραιωτών υπογράμμισε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν του χάλασαν ποτέ… χατίρι, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει το υπάρχον ρόστερ, επισημαίνοντας ότι «δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου».

Για το ματς με την Μπασκόνια, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είπε: «H αλλαγή προπονητή (σ.σ. ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντικατέστησε τον Ζοάν Πεναρόγια) έχει διαφοροποιήσει την ένταση που παίζουν στην άμυνα. Πάνε σε πολλές κατοχές στην επίθεση και τρέχουν στο transition. Είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλο rotation, όμως έχει ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν και να μην δώσουμε τη μπάλα στα χέρια τους».

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Ο Σίκμα έχει ξεκινήσει και τρέχει κανονικά κι από Δευτέρα θα μπει νομίζω στις ομαδικές προπονήσεις. Δεν είναι κάτι σοβαρό του Μιλουτίνοφ, αλλά θέλει θεραπεία και ξεκούραση. Ξεκούραση δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας και θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε. Είναι αμφίβολος για το ματς με τη Μπασκόνια».

Τέλος, όσον αφορά τη μεταγραφολογία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εσείς οι δημοσιογράφοι γράψατε ότι χρειάζονται δύο παίκτες. Στην περιφέρειά μας ο ΜακΚίσικ θα επανέλθει. Στην περιφέρεια θα έχουμε +1 παίκτη σε σχέση με την περσινή ομάδα, τον Μπραζντέικις. Πώς θα καταφέρω εγώ να αξιοποιήσω όλους αυτούς τους παίκτες; Πώς θα γίνει αυτό το πράγμα; Συμφωνήσαμε με τους προέδρους πως, όταν η ομάδα μπει και παίξει, θα μας δείξει η εικόνα αν “πονάει” κάπου. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα με τους συνεχείς τραυματισμούς. Η ομάδα μας είχε επτά παίκτες στο Παγκόσμιο που είναι καταπονημένοι. Οι συνθήκες μας ανάγκασαν να κοιτάμε την αγορά. Πρέπει να κοιτάμε το επίπεδο της ομάδας μας. Για να κάνει κάποιος την ομάδα καλύτερη, πρέπει να είναι μεγάλης κλάσης. Οι πρόεδροι δεν μου χάλασαν ποτέ χατίρι. Εγώ στηρίζω τους παίκτες μου, που έχουν κατακτήσει τίτλους. Δεν θα… πουλήσω τους παίκτες μου, όπως π.χ. τον ΜακΚίσικ που βοήθησε πολύ και τώρα είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Όλες αυτές τις “βόμβες μεγατόνων”, όπως αναφέρονται, θέλω να δείτε τι προσφορά έχουν στην ομάδα τους. Ποιός θα έρθει στον Ολυμπιακό και θα τον κάνει καλύτερο; Αποδείξαμε πως έχουμε ένα καλό κριτήριο για να στελεχώνουμε την ομάδα. Πιθανόν να κάνουμε κίνηση όταν πιστέψουμε πως θα μας βοηθήσει πραγματικά».

Δηλώσεις από πλευράς των παικτών του Ολυμπιακού έκανε ο Αϊζέια Κάνααν, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα μπορεί μόνο να βελτιωθεί με την επιστροφή των τραυματιών, ενώ υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να περιμένουν να περάσει η… καταιγίδα των τραυματισμών και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που πρέπει. «Θα πρέπει να μπούμε στο παρκέ έτοιμοι να παίξουμε δυνατά» τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ αναφορικά με το παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια και συνέχισε: «Είναι ομάδα με νέο προπονητή και συνήθως, όταν γίνονται τέτοιες αλλαγές, η ομάδα βρίσκει ενέργεια γιατί προσπαθεί να αποδείξει κάτι. Οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το αυριανό ματς. Δεν ανησυχώ για το τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλος. Είμαι συγκεντρωμένος στο τι πρέπει εγώ να κάνω, στο τι χρειάζεται η ομάδα μου. Θα βγω και θα παίξω άμυνα, γιατί έχουν παίκτες που σουτάρουν καλά την μπάλα. Θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος αμυντικά και να κάνω αυτό που πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει».

Τέλος, ερωτηθείς αν του προκαλεί δυσφορία το γεγονός ότι από το ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστεί με πλήρες ρόστερ λόγω των τραυματισμών, απάντησε: «Με όλα όσα έχουμε περάσει από την προετοιμασία μέχρι τώρα που δεν είχαμε όλη την ομάδα, μου αρέσει το πού βρισκόμαστε. Ξέρουμε πως μόνο μπορούμε να βελτιωθούμε με την επιστροφή των τραυματιών. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να περάσει η… καταιγίδα και να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε πάντα τις πιθανότητές μας κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ