Το «λίφτινγκ» του ChatGPT στο Μicrosoft Excel ίσως φέρει την επανάσταση στην εργασία

Τα «ταπεινά» υπολογιστικά φύλλα του Microsoft Excel θα μπορούσαν σύντομα να σας βοηθήσουν να γίνετε μέρος της επανάστασης που θα φέρουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στον χώρο εργασίας. Η Microsoft αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα μια σειρά από νέες ενσωματώσεις που υποστηρίζονται από το ChatGPT, μία από τις οποίες θα ενσωματώνει πλήρως το λογισμικό υπολογιστικών φύλλων Microsoft Excel στο Bing Chat.

H κίνηση αυτή θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν έναν πίνακα χρησιμοποιώντας δεδομένα που θα αντλούνται από ένα παράθυρο Bing Chat AI. Η πλατφόρμα θα μπορεί να δημιουργήσει αυτό τον πίνακα, να τον ανοίξει και να τον επεξεργαστεί μέσα στο ίδιο παράθυρο, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Excel.

Excel στο ChatGPT

Στη δοκιμή του, το Windows Latest διαπίστωσε ότι η δημιουργία γίνεται σε πραγματικό χρόνο και μπόρεσε να συγκεντρώσει μια μεγάλη ποικιλία πηγών δεδομένων για τη δημιουργία του πίνακα, ο οποίος δεν χρειάζεται να εξαχθεί χωριστά και να ανοίξει στο Excel.

Αυτό βέβαια ενδέχεται να αλλάξει μελλοντικά, καθώς το εργαλείο φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση και μπορεί να επεκταθεί με εγγενή εφαρμογή του Office 365.
Επίσης, φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει και να κυκλοφορήσει σύντομα μία ενοποίηση μεταξύ του ChatGPT και άλλων εργαλείων του Microsoft 365, συμπεριλαμβανομένων του Microsoft Word και του Powerpoint. Το Windows Latest εντόπισε ένα μενού που προσφέρει την ευκαιρία να συνδέσετε αυτές τις εφαρμογές, καθώς και υπηρεσίες του Google Workspace, όπως τα Έγγραφα, τα Φύλλα και τις Παρουσιάσεις, στην εν λόγω υπηρεσία, πράγμα που σημαίνει ότι το ChatGPT θα μπορούσε να έχει «πρόσβαση στις πληροφορίες τους». Αυτό είναι παρόμοιο με το τρέχον σύστημα που χρησιμοποιεί το Windows Copilot, το οποίο αναλύει και εξετάζει τα αρχεία σας Microsoft 365 για πληροφορίες που πιστεύει ότι μπορεί να είναι χρήσιμες για μελλοντικές εργασίες σας.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την ευρύτερη διαθεσιμότητα αυτών των λειτουργιών.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη γενική διαθεσιμότητα του Microsoft 365 Copilot αλλά οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 9.000 $ το μήνα επιπλέον της υπάρχουσας εταιρικής συνδρομής τους στο Microsoft 365 για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή.

Πηγή: FOXreport.gr

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Γάτα προσπαθεί να χωρέσει σε βάζο

Oπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο αρκουδάκι στην εικόνα μέσα σε 11 δευτερόλεπτα;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ