Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024»: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο. Έπειτα από 11 ημέρες που γύρισε την Ελλάδα, η Ολυμπιακή φλόγα είναι έτοιμη να ταξιδέψει στη Γαλλία, τη χώρα που θα υποδεχθεί τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή παράδοσης ξεκίνησε στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έφτασε το Ολυμπιακό Φως από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με τελευταίο Λαμπαδηδρόμο τoν αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννη Φουντούλη και τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο ερμήνευσε το φωνητικό σύνολο «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χορωδίας, έχει αναλάβει η Μαρίνα Σάττι, ενώ τη Μουσική Διεύθυνση, ο Μιχάλης Οικονόμου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στο Παναθηναϊκό Στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας τελετή παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας

Οι «Wolves Team | Gymnastics Club» με 60 χορευτές

Το εντυπωσιακό Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο της Ελλάδας από την ομάδα «Wolves Team | Gymnastics Club» (Xορογραφία Ολυμπία Δραγούνη, με συμμετοχή 60 χορευτών).

«Danse des Jeux by Mourad Merzouki» με συμμετοχή 150 μαθητών από Ελληνόγαλλικό Σχολείο»

Το Πολιτιστικό – αθλητικό δρώμενο Γαλλίας «Danse des Jeux by Mourad Merzouki» με συμμετοχή 150 μαθητών από Ελληνόγαλλικό Σχολείο».

Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας

Στην επόμενη φάση της τελετής για την Ολυμπιακή Φλόγα ακούμε τον Ολυμπιακό Ύμνο που ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο Κόρες «CHORES» συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έπειτα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος Γαλλίας και έχουμε την έπαρση της γαλλικής σημαίας, καθώς και ο Εθνικός Ύμνος Ελλάδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Είσοδος της Μαίρης Μηνά και της Ολυμπιακής Φλόγας

Στο επίκεντρο για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν η είσοδος της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, Ιερειών και Κούρων Αμέσως ακολούθησε η είσοδος της Ολυμπιακής Φλόγας όπως και η Λαμπαδηδρομία εντός Σταδίου.

Αφή Βωμού και χορογραφία Ιερειών και Κούρων

Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της ομάδας Πόλο Ιωάννης Φουντούλης άναψε τον βωμό με συνοδεία της Εθνικής Ομάδας.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Χορωδίας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Παράδοση της Δάδας και αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Αφή Δάδας έγινε από την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά για την τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα ταξιδεύσει από την Αθήνα στο Παρίσι όπου εκεί θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024.

Την αποχώρηση της Ολυμπιακής Φλόγας συνόδευσαν με την μουσική σύνθεση ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και την ερμηνεία της, η Υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ