Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μπερμπάτοφ

Δεν συμφώνησε με την Άστον Βίλα ούτε η Μαρσέιγ έκανε τελικά κάποια κίνηση για την απόκτηση του Μπερμπάτοφ, και ο ΠΑΟΚ με «σφήνα» έκλεισε τον Βούλγαρο φορ.

Υπέγραψε συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο. Όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε και για μισή ώρα την προθεσμία και ο Μπερμπάτοφ έχασε το δικαίωμα να παίξει στο Europa League, θα παίξει μόνο στο εσωτερικό.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά έδινε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τις τελευταίες ώρες ο Ιβάν Σαββίδης που ανέλαβε την μεταγραφή ανέβασε κατά πολύ την προσφορά του στον 34χρονο επιθετικό, σύμφωνα με πληροφορίεςς.

Ο παίκτης αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Μπερμπάτοφ ξεκίνησε την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, όπου σε μία τριετία σημείωσε 26 γκολ σε 49 παιχνίδια, πριν μετακομίσει στη Γερμανία για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Έχει στην πλάτη του μία σπουδαία καριέρα στη Bundesliga, στην Premier League και στο Championnat.

Πέρυσι αγωνίστηκε στη Μονακό, με την οποία έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League, σημειώνοντας κατά τη διάρκεια της σεζόν 13 γκολ σε 38 παιχνίδια. Είναι διεθνής 78 φορές με τη Βουλγαρία, μετρώντας 48 γκολ με το εθνόσημο.

Με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν αγωνίστηκε για πέντε σεζόν, όπου σε 154 συμμετοχές, βρήκε δίχτυα 69 φορές φτάνοντας στον τελικό του Champions League το 2002. Το 2007 ήρθε η ώρα της Premier League, με την Τότεναμ να δαπανά 16 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που τον έκανε τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή από τη χώρα του.

Μετά από 70 συμμετοχές και 27 γκολ με τη φανέλα των Σπερς, ο Μπερμπάτοφ έκανε το μεγάλο βήμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, μιας και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δαπάνησε 30,75 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει στο Ολντ Τράφορντ. Σαν Κόκκινος Διάβολος, ο Μπέρμπα πέτυχε 48 γκολ σε 108 παιχνίδια και με το τέλος του συμβολαίου του το 2012, μετακόμισε στη Φούλαμ, όπου είχε 19 γκολ σε 51 ματς.

Δείτε επίσης 

“Χάλασε” του Μπερμπάτοφ στην Άστον Βίλα

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Μπεργκ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ